Lid worden

Om materialen te lenen en om gebruik te maken van bepaalde bibliotheekdiensten (zoals internet op een bibliotheekpc) moet je als lid geregistreerd zijn.

Hoe inschrijven?
Kom naar bibliotheek Menen, Lauwe of Rekkem. De bibliotheek gebruikt jouw identiteitskaart (eID) als bibliotheekpas. Vanaf 18 jaar betaal je jaarlijks € 5,00 lidgeld. Studenten met geldige studentenkaart GRATIS.

Kinderen tot 12 jaar ontvangen een bibliotheekpas, maar kunnen ook hun kids-ID als bibliotheekkaart gebruiken. 

Ben je lid in Menen? GRATIS registreren in de bib Wevelgem, Wervik, Kortrijk, Anzegem, Avelgem, Waregem, Zwevegem, Lendelede, Harelbeke, Deerlijk en Kuurne.

 

Lenen 

Op een bibliotheekpas kunnen tot 15 objecten ontleend worden (evenwel slechts 1 Sprinter en 3 Fundels).
Voor laattijdigheid betaal je € 0,10 per dag, per materiaal. 

Behalve sprinters (14 dagen) kan je alle materialen 31 dagen bijhouden. 

Het leengeld voor muziekcd's, dvd's en spellen bedraagt €0.50. Voor games (PS3 en PS4) betaal je €1,00.

 

Verlengen

Meld je aan bij Mijn Bibliotheek om je uitleningen te bekijken en om de uitleentermijn van uitgeleende items te verlengen.  

screenshot user menu

Wanneer je bent aangemeld kun je het gebruikersmenu gebruiken om je persoonlijke gegevens te consulteren. Het bekijken van je uitleningen vind je als eerste optie terug.

Als je meerdere lidkaarten gekoppeld hebt kies dan de bibliotheekkaart waarvan je de uitleningen wenst te bekijken.

Bij elk item kun je zien wanneer en in welke bibliotheek je het geleend hebt. Je ziet ook hoe lang je uitleentermijn nog loopt, of dat deze vervallen is. Items waarvan je de uitleentermijn kunt verlengen hebben een verlengknop. Zie je geen verlengknop? Dat betekent dat de uitleenvoorwaarden van jouw bibliotheek geen verlenging meer toestaan. Bovenaan het overzicht is er ook een knop waarmee je in één keer alle items die verlengbaar zijn kunt verlengen.