Wat is een Taalpunt Nederlands en Taalpunt Jeugd?

Ben je nieuwkomer of anderstalig en wil je Nederlands leren? Of woon je hier al lang maar wil je beter Nederlands leren lezen en schrijven? Kom dan naar het Taalpunt Nederlands in bibliotheek Menen.

Het Taalpunt Jeugd is een plek in de bibliotheek waar je alle boeken en andere materialen vindt om Nederlands te leren en/of om lezen in het Nederlands te oefenen. Het is bedoeld voor kinderen en jongeren tot 15 jaar (en hun begeleiders).

Taalpunt

Collectie en zoektips

In een Taalpunt Nederlands vind je taalcursussen, grammatica- en spellingsboeken, lees- en infoboeken in eenvoudige taal, luisterboeken, woordenboeken en Nederlandstalige films.

Taalpunt Jeugd

 

 

 

Misschien ben je opgegroeid met een andere taal dan het Nederlands en wil je je Nederlands verbeteren. Of heb je moeite met het lezen van dikke boeken.

Ben je ouder, leerkracht of logopedist en herken je dit? Welkom op het Taalpunt Nederlands Jeugd in bibliotheek Menen!

In Taalpunt Jeugd vind je die materialen gegroepeerd die kinderen en jongeren spelenderwijs helpen om hun Nederlands te verbeteren.  Vlot leesbare boeken (informatieve en verhalende), meertalige en anderstalige prentenboeken,  ABC-boeken, (beeld)woordenboeken, leerboeken spelling, zinsbouw enzovoort