Gezocht: verborgen schatten uit de Tweede Wereldoorlog

We zijn op zoek naar jullie verborgen schatten om deze tentoonstelling aan te vullen.

Bibliotheek Menen werkt mee aan de herdenking van 75 jaar bevrijding in Menen en richt tijdens de maanden oktober en november 2020 een tentoonstelling op met eigen materiaal. We zoeken specifiek naar oorlogsattributen, verzetskrantjes, briefkaarten, foto’s, bodemschatten, affiches of andere vaak persoonlijke herinneringen. Deze voorwerpen worden in de bibliotheek achter glas tentoongesteld. Na de herdenking worden deze uiteraard veilig terugbezorgd aan de eigenaars. Met deze bijzondere actie wordt de Tweede Wereldoorlog en vooral de bevrijdingstijd letterlijk tastbaar en komen de verhalen van gewone Menenaars tot leven.

Heb jij één of meerdere bijzondere voorwerpen die je wil laten zien? Mail dan je naam, adres, museumstuk(ken) en het verhaal erachter naar bibliotheek@menen.be of bel naar 056/ 51 58 70 tegen 20 september 2020.

II WO