China, Mijn China

Bibliotheek Menen | tento | 27 september tot 21 oktober 2019

Vanaf vrijdag 27 september presenteert bibliotheek Menen een aantal thematafels over dit gigantische land met info over geschiedenis & politiek, reizen, koken, economie & financiën, muziek & film.

Heel bijzonder zal aandacht besteed worden aan Chinese literatuur in Nederlandse vertaling van de laatste 10 jaar. Denk aan de Nobelprijs literatuur die in 2012 uitgereikt werd aan de Chinees Mo Yan, auteur van het door Zhang Yimou verfilmde boek ‘Het rode korenveld’.

De tentoonstelling zal onder de noemer ‘Mijn China’ opgesmukt worden met foto’s en allerlei materialen, meegebracht door bibliotheekmedewerker Bert Seghers van 4 China-reizen. Tussen 2013 en 2019 brachten deze trips hem naar alle uithoeken van dit immense land. Als nieuwsgierige ‘toerist’ kan je genieten van dit uitgestrekte en heel diverse land met zijn enorme culturele rijkdom en zijn fascinerende bevolking, waarbij je tegelijkertijd in het achterhoofd houdt dat niet alles rozengeur en maneschijn is.