Lenen, verlengen, reserveren

 Lenen 

Op een bibliotheekpas kunnen tot 15 objecten ontleend worden.
Voor laattijdigheid betaal je € 0,10 per dag, per materiaal. 

Het leengeld voor muziekcd's, dvd's en spellen bedraagt €0.50. Voor games (PS3 en PS4) betaal je €1,00.

Verlengen

Meld je aan bij Mijn Bibliotheek om je uitleningen te bekijken en om de uitleentermijn van uitgeleende items te verlengen.  

Wanneer je bent aangemeld kun je het gebruikersmenu gebruiken om je persoonlijke gegevens te consulteren. Het bekijken van je uitleningen vind je als eerste optie terug.

Als je meerdere lidkaarten gekoppeld hebt kies dan de bibliotheekkaart waarvan je de uitleningen wenst te bekijken.

Bij elk item kun je zien wanneer en in welke bibliotheek je het geleend hebt. Je ziet ook hoe lang je uitleentermijn nog loopt, of dat deze vervallen is. Items waarvan je de uitleentermijn kunt verlengen hebben een verlengknop. Zie je geen verlengknop? Dat betekent dat de uitleenvoorwaarden van jouw bibliotheek geen verlenging meer toestaan. Bovenaan het overzicht is er ook een knop waarmee je in één keer alle​ ​ items die verlengbaar zijn kunt verlengen. 

Tip:  Best verleng je op het einde van je uitleentermijn (vervaldag van de materialen).Heb je al drie keer verlengd, kan je niet meer verlengen!

Reserveren

Als een item te reserveren is zie je op het detailscherm van het item een Reserveerknop staan. 

Als je nog niet aangemeld bent zul je verzocht worden om aan te melden, vervolgens kun je het exemplaar kiezen dat je wenst te reserveren en krijg je informatie over de eventuele kostprijs.

Wanneer het gereserveerde materiaal voor je klaar staat in de bib krijg je een mailtje of brief toegestuurd door de bibliotheek.

 

screenshot user menu