Internet, WiFi

E-mails checken, de belastingbrief online invullen of gewoon wat surfen op het web?  De bib helpt je verder in de digitale wereld. 

Wie kan internetten?

Iedere bibliotheekbezoeker kan gratis internetten. De bibliotheek stelt hiervoor 10 computers met hoofdtelefoon ter beschikking. Een internet-pc staat vrij ter beschikking voor korte opzoekingen. Ben je leerkracht? Je kan de 10 internetpc's door de leerlingen tijdens een klasbezoek laten gebruiken. Gelieve dit vooraf te melden.

Gegevens bewaren

Gegevens kan je wegschrijven op een eigen USB-stick. Het systeem voorziet ook in afdrukken op de kopieermachine (€ 0,10 per pagina in zwartwit). Het bedrag wordt in het bibliotheeksysteem genoteerd en kan je aan de betaalautomaat vereffenen. Hiervoor heb je je bibliotheekpas nodig.

Het volledige reglement "Spelregels voor internetgebruik in de bibliotheek" ligt voor iedereen ter beschikking aan de balie.

Wat kan je doen op internetpc's?

Op de internetpc's kan je zoeken op het net, e-mails versturen, babbelen of chatten, Office-toepassingen (Word, Excel, PowerPoint,...) gebruiken, online databanken raadplegen, een internet-pc reserveren,...
De krantendatabank GoPress kan je eveneens raadplegen.

De volledige bibliotheekruimte fungeert eveneens als hotspot. Iedereen kan met laptop, tablet of smartphone via Wifi komen surfen!