Livre
Néerlandais

Onveilig

Zoey is gelukkig weer terug bij haar vrienden, maar er dreigt gevaar. Neferet heeft een nieuwe geliefde, Kalona, maar niemand in Het Huis van de Nacht heeft een idee van zijn ware aard.
Sujet
Vampiers
Titre
Onveilig
Auteur
Phyllis Christine Cast Kristin Cast
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Hunted
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2011
351 p.
ISBN
9789022561508 (paperback)

Commentaires

Kalona, de gevallen engel, is weer vrij. Hij heeft de House of Night in zijn macht en Neferet, de Hoge Priesteres, aan zijn kant. Zoey (17, ik-figuur) is met haar vrienden ontsnapt. Dan raakt Zoey zwaargewond door de aanval van een Raafspotter, een zoon van Kalona. De enige manier om te overleven, is als ze zich weer onder volwassen vampiers begeeft, en die bevinden zich in de House of Night. De vrienden besluiten terug te gaan. Vijfde deel uit de serie ‘Het huis van de nacht’*. Ook in dit deel zijn de vrienden erg op elkaar aangewezen. Ze vertegenwoordigen de elementen: aarde, water, vuur, wind en geest, die een belangrijke rol spelen bij de weerstand tegen Kalona. Door het perspectief bij Zoey te leggen, raak je als lezer erg betrokken bij alle dilemma’s waar zij voor komt te staan. Haar vrienden zien haar als de nieuwe Hoge Priesteres, maar ze heeft niet zo veel vertrouwen in zichzelf. De dialogen zijn helaas niet zo goed als in de oorspronkelijke Engelse uitgave, de vertaling is h…Lire la suite

À propos de Phyllis Christine Cast

Phyllis Christine Cast (ou P. C. Cast) est née en 1960 à Watseka dans l'Illinois. Elle est connue pour ses romans La Maison de la nuit (House of Night) qu'elle a coécrits avec sa fille Kristin Cast.

Elle a grandi en alternance entre l'Illinois et l'Oklahoma. C'est là qu'elle se découvrit un amour pour les chevaux et pour la mythologie.

Après le lycée, elle s'engagea dans l'armée de l'air où elle suivit des cours de communication publique. Elle vit actuellement dans l'Oklahoma en compagnie de sa fille, qui est étudiante à l'université de Tulsa où elle-même enseigne l'anglais.

Elle a été mariée et a divorcé trois fois.

Carrière

Son premier livre, Divine by Mistake a été initialement publié en 2001 et a remporté plusieurs prix. Ses livres publiés ultérieurement remportèrent…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions