Livre
Néerlandais

Kevin op de vlucht

Philip Reeve (auteur), Sarah Mcintyre (dessinateur), Saskia Martens (traducteur)
Leslie, de zus van Max, is helemaal wild van de popster Misty Twiggers. Haar manager heeft verdacht veel belangstelling voor Kevin, de vliegende pony van Max. Dan wordt Kevin ontvoerd. Dat laten Max en Leslie niet zomaar gebeuren. Met veel grappige tekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Vriendschap
Titre
Kevin op de vlucht
Auteur
Philip Reeve
Dessinateur
Sarah Mcintyre
Traducteur
Saskia Martens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Kevin's great escape
Éditeur
Antwerpen: Blloan junior, 2019
160 p. : ill.
ISBN
9789403214122 (hardback)

Commentaires

Max en zijn kleine mollige, vliegende pony Kevin wonen in een flatgebouw in Bumbelfort. Op een middag begint Leslie, de zus van Max, heel hard te gillen. Het blijkt dat haar favoriete popster Misty Twiggers naar Bumbelfort verhuist. Als Misty’s manager aan de deur staat blijkt hij Kevin te willen kopen, maar dat feest gaat niet door. Zo nieuwsgierig als Leslie is, vliegt ze met Kevin naar het landgoed van Misty Twiggers. Ze loopt in een val en Kevin wordt gevangen genomen, samen met nog heel veel andere vreemde wezens uit het verre westen. Leslie en Max gaan er alles aan doen om de dieren te bevrijden. Vlot leesbaar verhaal, humoristisch en aantrekkelijk voor een brede doelgroep, ook door de vormgeving. Korte hoofdstukken; groot lettertype met af en toe afwijkende typografie en veel gekleurde illustraties in zwart-wit met steunkleur blauw, die erg goed de sfeer van het verhaal weergeven. Een boek dat een lach op je gezicht tovert en ook zeer geschikt is om voor te lezen. Onafhankelijk…Lire la suite

À propos de Philip Reeve

Philip Reeve, né le 28 février 1966 est un écrivain et illustrateur britannique. Il est spécialisé dans les romans de science-fiction et les livres pour enfants.

Biographie

Œuvres

Univers Tom et Hester

Série Tom et Hester

  1. Mécaniques fatales, Hachette Jeunesse, 2003 ((en) Mortal Engines, 2001)
  2. L'Or du prédateur, Gallimard Jeunesse, coll. « Folio Junior », 2007 (En lire plus sur Wikipedia

Suggestions