Livre
Néerlandais

Het Lazarusplan

Karel Smolders (auteur)

Het Lazarusplan

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Omdat Matt niet gelooft dat zijn vader zelfmoord heeft gepleegd, gaat hij met zijn vrienden op onderzoek uit. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Het Lazarusplan
Auteur
Karel Smolders
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2005
232 p.
ISBN
90-448-0386-7

Commentaires

Als Matt op een ijskoude nacht in juli zijn vader dood op de zolder vindt, houdt de politie het op zelfmoord. Maar Matt kan dat niet geloven, er gebeuren bovendien hele vreemde dingen. Hij denkt dat de moord op zijn vader verband houdt met de supergeheime activiteiten van het bedrijf Necroid, de nieuwe eigenaar van het Dodenbos. Samen met zijn beste vriend Skip en de eigenzinnige dochter van de eigenaar van Necroid, gaat hij op onderzoek uit. Hij komt erachter dat wat nu gebeurt, te maken heeft met de verwoesting van het dorp Kempier begin 1500. Langzaam aan raken ze verstrikt in een onvoorstelbaar avontuur en komt Matt erachter dat hij over bijzondere krachten beschikt. Korte zinnen, hoofdstukindeling, eenvoudig woordgebruik. Ruime bladspiegel, stevig bindwerk. Omslagillustratie met Matt en Kirsten op een hopper, een soort ruimtestepje, op de vlucht voor buitenaardse wezens. Vanaf ca. 12 jaar.

Het Lazarusplan

Matt verloor enkele jaren geleden zijn moeder. Het noodlot slaat opnieuw toe als hij op een nacht zijn dode vader op zolder vindt. Opgehangen! Wat op een zeer dramatische wijze begint, verwatert al gauw tot een nietszeggend, verwarrend en totaal ongeloofwaardig sciencefictionverhaal met buitenaardse wezens. Op de eerste tien pagina's na, boeit dit boek geen seconde. Integendeel, de irritante wendingen en belachelijke personages doen het verhaal, als er al één was, als een nachtkaars uitgaan. Voor wie leesplezier zoekt, is dit een te mijden boek.