Bande dessinée
Néerlandais
De wereldwijde bestseller, eindelijk als graphic novel Bijna tien jaar geleden verscheen de debuutroman van Khaled Hosseini. In De vliegeraar vertelt hij de aangrijpende geschiedenis van twee jongens, Amir en Hassan, en het verhaal van zijn geboorteland Afghanistan. Amir en Hassan groeien samen op in Kabul. Op een dag komt er op wrede wijze een einde aan hun bijzondere vriendschap. Amir en zijn va
Titre
De vliegeraar : een beeldverhaal
Dessinateur
Fabio Celoni Mirka Andolfo
Antécédent bibliographique
Khaled Hosseini
Traducteur
Miebeth Van Horn
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The kite runner
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Oog & Blik, 2011
132 p. : ill.
Note
Tekst op basis van de vert. van Miebeth van Horn
ISBN
9789054923404 (hardback)

Commentaires

Amir en Hassan groeien samen op in Kabul voordat de Sovjettroepen het land bezetten. Amirs vader is rijk en streng. Hij kijkt met lede ogen naar de gevoelige jongen die zijn zoon is, al is hij wel trots dat hij zo goed kan vliegeren. Zijn vriend Hassan is veel stoerder en helpt Amir steevast als hij door oudere jongens wordt geplaagd. Amirs vader vlucht voor de bezetters naar Amerika, waarna Amir en Hassan elkaar uit het oog verliezen. Jaren later, Amir is inmiddels schrijver geworden, keert Amir terug naar Afghanistan omdat Hassan in de problemen is geraakt. Daar ontdekt hij een groot familiegeheim dat zijn overleden vader altijd heeft verzwegen. 'De vliegeraar' is een indrukwekkende, wereldwijd succesvolle debuutroman van Khaled Hosseini en is inmiddels ook verfilmd. Deze verstripping voegt niet zo gek veel toe, al is het geheel fraai getekend en zit het scenario professioneel in elkaar. Leuk boek voor wie het boek alweer was vergeten of liever strips leest dan romans.

À propos de Fabio Celoni

Fabio Celoni (né à Sesto San Giovanni le 23 septembre 1971) est un auteur de bande dessinée italien.

Biographie

Collaborateur de l'hebdomadaire jeunesse Topolino en 1991, il devient le plus jeune auteur italien à créer des bandes dessinées Disney pour la filiale italienne du groupe. En 2014, il dessine sur un texte de Bruno Enna l'histoire de Donald Duck Lo strano caso del dottor Ratkyll e di mister Hyde, parodie de L'Étrange Cas du docteur Jekyll et de M. Hyde ensuite éditée en album cartonné et qui lui vaut le prix Papersera 2015 du meilleur dessinateur Disney de l'année[réf. souhaitée].

Il travaille également pour Sergio Bonelli Editore, le p…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions