Livre
Néerlandais

Vals

Carry Slee (auteur), Philip Hopman (dessinateur)
Kai heeft een vreselijke juf die maar een ding wil: haar klas bang maken. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Griezels
Titre
Vals / Carry Slee ; met tek. van Philip Hopman
Auteur
Carry Slee
Dessinateur
Philip Hopman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Prometheus Kinderboeken, 2003
221 p. : ill.
ISBN
90-6494-083-5

Commentaires

Carry Slee, Nederlands veelschrijfster en steevast favoriet bij de Nederlandse Kinderjury, schrijft met Vals een lijvig boek met een behoorlijk slimme en verregaande plot. Het jongetje Kai zucht en kreunt met de rest van zijn klas (groep 6) onder het verschrikkelijke bewind van invaljuf Suikertoetje. Achter haar naam en haar lieve uiterlijk schuilt een vals en gemeen mens. Kinderen slaan, kleineren, doodsbang maken, hun spullen afpakken: dat en nog veel meer behoort tot de dagelijkse rituelen van deze juf. Juf Suikertoetje kan dan ook zonder meer de concurrentie aan met de gemene juffen en tantes van Roald Dahl! Kai heeft er zo zijn buik van vol, dat hij op een avond een verhaal schrijft, waarin een heel gemeen monster opdaagt en de juf met huid en haar verslindt. Wat Kai echter niet weet, is dat er ergens tussen hemel en aarde "verhalenaanblazers" bestaan, die verhalen of delen ervan tot leven kunnen wekken. In ieder geval loopt Kais monster opeens door het stadje, en dat heef…Lire la suite
Kai heeft een vreselijke juf. Ze heet juf Suikertoetje en is heel vals! Ze wil maar één ding: de kinderen uit haar klas bang maken en de meest vreselijke dingen toewensen. Om zijn woede en verdriet hierom een beetje van zich af te zetten schrijft Kai een verhaal waarin een monster voorkomt dat van gedaante kan veranderen en dat zijn gemene, valse juf met huid en haar opeet. Die nacht ziet de verhaleninblazer Kais verhaal op z'n tafeltje liggen en blaast het verhaal aan. De gevolgen zijn niet te overzien: het monster wordt werkelijk tot leven gewekt en gaat tot actie over. Kai is de enige die doorheeft wat er aan de hand is, maar hij kan dit geheim met niemand delen! Deze fantastische griezelvertelling, geschreven in korte, spannende hoofdstukken, leest als een trein en sleept lezers vanaf 8 jaar mee in een onwaarschijnlijk, hilarisch avontuur. Kleine en paginagrote illustraties in zwartwit (inkt/ecoline) volgen het verhaal op de voet en zijn even flitsend, monstrueus en vlotlijnig als…Lire la suite

À propos de Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Image by Roy van Ingen

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions