Livre
Néerlandais

See you in Timboektoe

Carry Slee (auteur)

See you in Timboektoe

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Isa en Kars verhuizen plotseling naar Frankrijk, omdat hun ouders in de Dordogne een camping hebben gekocht. Ze vinden het er eerst maar niks.
Titre
See you in Timboektoe
Auteur
Carry Slee
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2004
181 p.
ISBN
90-6494-124-6

Commentaires

Dit boek is duidelijk een eerste deel van een reeks. Heel wat personages worden ten tonele gevoerd: Isa en Kars zijn de hoofdpersonages, hun vrienden uit Nederland, Anabel, Sharon, Isa's vriend Justin en het duo Romeo en Staf zijn nevenfiguren. Ook de Franse Jules krijgt een belangrijke rol als vaste hulp op de camping. Hij is verliefd op Nona, zijn hondje Frodo wordt slachtoffer van zijn vaders alcoholprobleem...

Veel personages inzetten, biedt veel mogelijkheden om verschillende verhalen te verzinnen.

Ondertussen wordt er ook een prachtige, voor de lezer herkenbare ruimte geschetst. Wanneer je tijdens de vakantie op een kampeerplaats verblijft, ontmoet je de ander in een ontspannen sfeer. Er ontstaan dan ook vakantieliefdes, vriendschappen van vorige jaren worden verder gezet...

Een aantrekkelijke oranje cover met gsm-schermpje, een discotheek(licht)bal en de Engelstalige titel zullen jongeren aansporen om het boek te lezen. Het verhaal leest overigens bijzonder…Lire la suite
Deel 1 van een 'flitsende serie' (aldus het achterplat) over Isa en Kars die plotseling naar Frankrijk verhuizen, omdat hun ouders in de Dordogne een camping hebben gekocht. Ze vinden het maar niks, hoe moet dat nu met hun vrienden, school, en met Justin, Isa's vriendje. En wie wil er nu zo afgelegen wonen, de kinderen noemen het Timboektoe. Maar natuurlijk is het er reuzeleuk, ligt de camping vlakbij een gezellig dorp en krijgen ze nieuwe vrienden: Brian en Nona op de camping, en Jules uit het dorp. En al hun oude vrienden komen in de vakantie ook naar de camping. Ze organiseren een 'super discofeest'. Frankrijk is het vage decor voor veel gezelligheid, en wat problemen, maar minder dan gewoonlijk. Nona's ouders maken veel ruzie, en Jules heeft een vader die drinkt, een zieke hond en slaapt in een grot… Een met vaart geschreven, lekker weglezend verhaal, in de typische, 'gezellige' Carry Slee stijl. Net als een zak chips hapt het heerlijk weg, en veel kinderen zullen genieten (Slee's…Lire la suite

À propos de Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Image by Roy van Ingen

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia