Livre
Néerlandais

Lover of loser : de filmeditie

Carry Slee (auteur)

Lover of loser : de filmeditie

Public cible:
12-14 ans et plus
Eva heeft thuis een stiefvader die haar lastigvalt en een moeder die geen aandacht voor haar heeft. De aandacht van een loverboy voelt heel goed. Verhaal met keuzemomenten voor verschillende verhaallijnen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Lover of loser : de filmeditie
Auteur
Carry Slee
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: CRS, 2009 | Autres éditions
255, [32] p.
ISBN
9789049923891 (hardback)

Commentaires

Eva's (15) thuissituatie (een ongeïnteresseerde, egocentrische moeder, een ongewenst intieme stiefvader) maakt haar onzeker genoeg om in de klauwen van een loverboy te vallen. Vanaf daar krijgen lezers de kans uit verschillende verhaallijnen te kiezen, waarvan er een tot het einde redelijk spannend blijft. De hoofdfiguren - Eva's verliefdheid op de muzikale Mees is een tweede thema - zijn scholieren voor wie school voornamelijk bestaat om via roddels verliefdheden en vriendschappen te compliceren, te spieken en te spijbelen. Natuurlijk loopt alles goed af. Mede door de vlakke stijl, de veelal kinderachtige woordkeus en een gebrek aan echte karaktertekening blijft het verhaal, welke voortzetting men ook kiest, flauw, slap en oppervlakkig. Kansen op heus drama, door bijvoorbeeld de rol uit te diepen van de biologische dochter van Eva's stiefvader, die gelijke ervaringen als Eva heeft, laat de auteur opzichtig onbenut. Filmeditie inclusief katern met foto's van de filmset, tien vragen aa…Lire la suite

À propos de Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Image by Roy van Ingen

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia