Livre
Néerlandais

Kapot

Carry Slee (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Thijs (15) en zijn zusje Julia (14) spelen samen met twee vrienden in een succesvolle muziekband. Als hun ouders in een vechtscheiding komen, heeft dat grote gevolgen, ook voor de hechte band tussen broer en zus. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Kapot
Auteur
Carry Slee
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Carry Slee, 2015
271 p.
ISBN
9789048826575 (hardback)

Commentaires

De muzikaal talentvolle Thijs (15) en Julia (14) Lankhorst hebben een hechte broer-zusrelatie. Met nog twee vrienden spelen ze samen in een succesvolle muziekband. Hun relatie wordt echter zeer op de proef gesteld, als hun ouders verzeild raken in een vechtscheiding. Ze worden betrokken in de hevige ruzies en soms worden ze gedwongen partij te kiezen. Hierdoor dreigt er ook een breuk tussen de onafscheidelijke broer en zus. Ook al zijn de heftige emoties soms een inspiratie voor mooie songteksten, de ellende is er niet minder om. Gelukkig geven de aspecten verliefdheid, vriendschap en muziek nog wat positiefs aan het verhaal. Herkenbaar, modern en boeiend verhaal in korte hoofdstukken, afwisselend vanuit het perspectief van de twee hoofdpersonen. Het boek heeft een open einde. De vlotte schrijfstijl van de bekende, productieve jeugdboekenschrijfster is duidelijk en gemakkelijk, met veel dialoog. De karakters zijn prima uitgewerkt. Zorgen, verdriet, pijn, woede, machteloosheid, verraad…Lire la suite

À propos de Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Image by Roy van Ingen

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia