Annonce

Bibliotheek Menen, Lauwe en Rekkem zijn gesloten op 13 mei (OLH Hemelvaart), 14 mei (brugdag), en 24 mei (Pinkstermaandag).

Commencer immédiatement

Flirt Flamand

flirt flamand

 

Tijdens het jaarlijkse Foire Du Livre De Bruxelles zorgt het luik Flirt Flamand voor meer toenadering tussen onze Nederlandstalige en Franstalige literatuur. Dit jaar neemt het de vorm aan van een online literair festival van 6 tot 16 mei.

 

Bijzondere ontmoetingen tussen twee auteurs op buitengewone plekken in Brussel: elf keer kan je deze taalavonturen over de taalgrens heen meemaken. Op flirtflamand.be of YouTube ontdek je tussen 6 en 16 mei elke dag om 12 uur een nieuw filmpje, telkens met een tweetalig duo. De moeite waard!

Tussen 6 en 16 mei kan je in bibliotheek Menen werken van deze auteurs vinden op de thematafel over Flirt Flamand.

Babbels op wandel

Babbels op wandel

 

Reeds geruime tijd kunnen de ‘Babbels in de bib’ omwille van de alom bekende reden niet doorgaan. Juist, Corona!

Om anderstaligen toch de mogelijkheid te bieden om Nederlands te oefenen, gaan we met de Babbels op wandel.

Op zaterdagmorgen 8 mei starten we om 10 u aan bibliotheek Menen. Een vrijwilliger gaat met maximum drie anderstaligen op stap door Menen voor een wandeling van een halfuur tot een uur.

Onderweg oefent deze ‘Babbel- bubbel’ Nederlands op een ongedwongen manier. Een uitstapje naar de wekelijkse markt om er fruit en groenten te benoemen, naar het stadpark om over de natuur te praten, langs de Leie het uitzicht beschrijven, alles kan!

Ons doel is om dit iedere zaterdag te doen. Ook op dinsdag om 17u30 en op vrijdag om 9u30 staan vrijwilligers klaar om te wandelen.

Start op zaterdag 8 mei om 10u (wekelijks), op dinsdag 11 mei om 17u30 (tweewekelijks) en op vrijdag 21 mei om 9u30(tweewekelijks) aan Bibliotheek Menen.

Ben jij anderstalig en wil je Nederlands oefenen? Kom dan langs op één van de wandelmomenten.

Ken je anderstaligen? Werk jij samen met anderstaligen? Geef je les aan anderstaligen? Breng je hen dan op de hoogte van de ‘Babbels op wandel’?

Wil je als vrijwilliger meewerken aan Babbels op wandel? Mail naar bibliotheek@menen.be.

Boekstartdag op 22 mei gaat niet door

boekstartdag gaat niet door

 

 

Jammer, maar helaas. De huidige coronamaatregelen gooien nog altijd roet in het eten!  De Boekstart-dag op zaterdagvoormiddag 22 mei voor de allerkleinsten en hun ouders kan helaas niet doorgaan.

In mei mogen nog geen publieksevenementen doorgaan binnen in de bibliotheek.

 

Opdat de Boekstart-dag niet ongemerkt voorbij zou gaan, zorgen we voor een aantal verrassingen. Volg onze website en facebookpagina vanaf begin mei voor meer nieuws.

UIT-agenda

Babbels op wandel

Reeds geruime tijd kunnen de ‘Babbels in de bib’ omwille van de alom bekende reden niet doorgaan. Juist, Corona! Om anderstaligen toch de mogelijkheid te bieden om Nederlands te oefenen, gaan we met de Babbels op wandel. Op zaterdagmorgen 8 mei starten we om 10 u aan bibliotheek Menen. Een vrijwilliger gaat met maximum drie anderstaligen op stap door Menen voor een wandeling van een halfuur ...

Quand
Van 8 mei 2021 tot 18 december 2021

boeken

Klik hier