Als je ogen niet meer meewillen of als een boek vasthouden moeilijker wordt, kan je toch blijven lezen.  Dat kan met het aanbod van de Luisterpuntbibliotheek, de samensmelting van de vroegere bibliotheken voor blinden en slechtzienden.  Naast brailleboeken biedt de Luisterpuntbibliotheek ook Daisy-luisterboeken aan. Zowel Daisy-spelers als Daisy-luisterboeken kan je in de Meense bibliotheek lenen.

Bibliotheek Menen beschikt over meer dan 300 Daisyboeken voor volwassenen, een ruim en divers aanbod van vooral romans.  Voor de jeugd hebben we meer dan 260 exemplaren met verhalen voor verschillende leeftijden.

Het lenen van deze luisterboeken is gratis.

Een Daisy-speler is een soort cd-speler waarmee je Daisy-boeken kan beluisteren.  Het grote voordeel is dat je het luisterboek kunt hanteren als een gewoon boek.  Je kunt het in een ruk uitlezen of alleen een bepaald hoofdstuk beluisteren. Je kunt ook als het ware door het boek bladeren en interessante passages aanstippen. De Daisy-speler onthoudt ook waar je gisteren of verleden week gestopt was met luisteren.

Voor alle verdere informatie, ook hoe je zo’n speler moet gebruiken, kan je terecht aan de balie van de bibliotheek.

Wil je graag je daisy-boek via je computer beluisteren, klik op de link voor meer uitleg.

https://www.luisterpuntbibliotheek.be/nl/ volwassenen/info-over-daisy

Je kan ook luisterboeken op cd en grootletterboeken lenen!