Strip
Nederlands

De Aurorabron

Xavier Dorison (scenarist), Joël Parnotte (illustrator)
Met de hulp van zijn handlangers en zijn krachtige Calamyrhs is Gedeon, de verbannen koning, machtiger dan ooit. Om zijn geheime oorlog tegen het koninkrijk Azuur te winnen, heeft hij het gemunt op iedereen bij wie de magie van Azuur door de aderen stroomt. Zijn eerste doelwit is de Koningin. Gedeon is tot alles bereid om haar terug te vinden. Voor Azuur is er nog maar een uitweg, die waar Aristop
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De Aurorabron / scenario Dorison ; ill. Parnotte
Scenarist
Xavier Dorison
Illustrator
Joël Parnotte
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La source Aurore
Uitgever
[Brussel]: Dargaud Benelux, 2020
63 p. : ill.
ISBN
9789085586142 (paperback)

Besprekingen

De auteurs zijn onder meer bekend van 'Thorgal' en 'Kris de Valnor'. In de vorige delen maakten we kennis met een parallelle wereld die ten onder dreigt te gaan door het gebrek aan de magische stof azuur die geroofd wordt door de afgezette koning en zijn ongure trawanten. Een koning, die partij koos voor de communards in de revolte van 1871, waardoor deze parallelle wereld niet meer de onze kan ondersteunen. We zagen eerder hoe de drie kinderen hierin meegezogen worden en kiezen voor de koningin en Aristophania. Nu gaat de strijd verder, waarbij de koning de bronnen van het azuur dreigt te veroveren en daarbij gebruik maakt van het karakter van de oudste zoon. Een prachtige sprookjesachtige sfeer; een magische, romantische maar wel levensechte uitbeelding van het leven in Zuid-Frankrijk van omstreeks 1900. Levensechte karakters, goed uitgebeeld. Mooie gedekte kleuren. En een goed, uitermate spannend, maar wel ingewikkeld verhaal, waarvan je de delen eigenlijk achter elkaar door moet …Lees verder

Over Xavier Dorison

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ji-Elle

Xavier Dorison, (Parijs, 8 oktober 1972) is een Frans schrijver van stripverhalen en filmscenario's.

Biografie

Xavier volgde na de middelbare school een commerciële opleiding. In 1997 debuteerde hij als tekstschrijver met de serie Het derde Testament, dat meteen succesvol was. Daarna volgde in 2000 de Profeet voor tekenaar Mathieu Lauffray, gevolgd door Heiligdom voor tekenaar Christophe Bec en W.E.S.T. voor Christian Rossi, met als co-scenarist Nury.

In 2006 schreef hij het scenario voor de film Les Brigades du Tigre. In 2007 begon hij een nieuwe stripreeks, Long John Silver, met Mathieu Lauffray als tekenaar en coscenarist.

Sinds 2009 doceert hij ook het schrijven van scripts aan de Émile Cohl School in Lyon en fungeert als scriptdoctor bij een groot aantal films.

In augustus 2014 werd bekend dat hij de scenario's van Thorgal ging overnemen van scenari…Lees verder op Wikipedia