Boek
Nederlands

Sint redt een kind

Walter Baele (auteur), Greet Bosschaert (illustrator)
+1
Sint redt een kind
×
Sint redt een kind Sint redt een kind
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Tijdens een storm vissen Sint en zijn pieten een jongetje op uit zee. Zo lang zijn ouders zoek zijn, besluit Sint voor hem te zorgen — maar zo'n kind vraagt wel verrassend veel zorg en energie van de oude Sint. Prentenboek met expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Reddingen
Titel
Sint redt een kind
Auteur
Walter Baele
Illustrator
Greet Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2023
[32] p. : ill.
ISBN
9789462917217 (hardback)

Besprekingen

Een warm prentenboek over hoe Sinterklaas een kleine drenkeling onder zijn hoede neemt. Tijdens een storm vissen Sint en zijn ploeg een jongetje op uit een woelige zee. Ze noemen het kind Storm. Zolang de ouders van Storm spoorloos zijn, zorgt Sint voor hem. Maar een kind vraagt wel verrassend veel zorg en energie! En je kleren schoon houden met een kind in de buurt lijkt al helemaal een onmogelijke opdracht. Vinden Sint en zijn pieten de ouders van Storm, en hebben ze genoeg tijd om ook nog bij alle kinderen cadeautjes te bezorgen? In speelse, vrolijke stijl geschreven. Met sfeervolle illustraties in matte, warme kleuren met expressieve penseelstreken. Vanaf ca. 4 jaar. Walter Baele (Waregem, 1964) is een bekende Belgische schrijver, acteur en kunstenaar.

Over Walter Baele

Walter Baele (Waregem, 16 mei 1964) is een Vlaamse cabaretier, acteur en eindredacteur, vooral bekend door het creëren en spelen van typetjes.

Biografie

Baele werd geboren te Waregem als zoon van twee leerkrachten en bracht zijn jeugd vanaf zijn twaalfde door in Zulte. Tijdens zijn jeugdjaren was hij met enkele vrienden actief in de WAC (Waregemse Atletiek Club). Hij behaalde destijds opmerkelijke resultaten op de 400 en 800 meter. In 1984 begon hij te werken als onderwijzer in Overijse.

In 1992 won Baele het Humorologiefestival en zette hij zijn eerste stappen in de mediawereld. Hij werkte mee aan verschillende televisieprogramma's, waaronder PVBA, Het Liegebeest en De Droomfabriek. Nadien ging hij zich specialiseren in het ontwikkelen van verschillende typetjes. Zo vertolkte hij van 1994 tot 1997 het populaire terugkerende personage "Marcel De Neudt" in De familie Backeljau. Rond diezelfde t…Lees verder op Wikipedia