Boek
Nederlands

Een Nieuwe Wereld in 100 dagen

Vera Van Renterghem (auteur), Eleni Debo (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Stel je voor dat je de wereld helemaal opnieuw kon scheppen. Hoe zou die eruit zien? Wat wordt anders en wat blijft hetzelfde? Honderd Vlaamse jongeren tussen 12 en 23 jaar schreven hierover een verhaal. Met een expressieve kleurenillustratie bij elk verhaal. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Een Nieuwe Wereld in 100 dagen
Auteur
Vera Van Renterghem
Illustrator
Eleni Debo
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Een nieuwe wereld in honderd dagen
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2021
207 p. : ill.
ISBN
9789463832441 (hardback)

Besprekingen

Stel je voor dat je de wereld helemaal opnieuw kon scheppen. Hoe zou die eruit zien? Wat wordt anders en wat blijft hetzelfde? Hierover schreven honderd Vlaamse jongeren een opstel. Vrede, respect en een duurzame aarde zijn rode draden in de verhalen, evenals ruimte om jezelf te mogen zijn. Sommige jongeren blijven vasthouden aan de bekende wereld, met scholen, winkels en bedrijven, anderen beginnen echt helemaal opnieuw. Elk verhaal beslaat één bladzijde en is geïllustreerd met een paginagrote, expressieve kleurentekening. De jongeren zijn tussen de 12 en 23 jaar en stellen zichzelf in een paar regels voor. Het is een mooie verzameling verhalen die inzicht geven in wat jongeren van nu beweegt. Vanaf ca. 14 jaar.

Een nieuwe wereld in 100 dagen

Hoe zou de wereld eruit zien als jongeren het voor het zeggen hebben? Het antwoord op deze vraag kom je te weten in dit boek, waarin 100 jongeren mochten vertellen wat zij zouden veranderen aan de wereld wanneer ze één dag de tijd hadden. De meest diverse jongeren komen aan het woord: emigranten, jongeren met een autisme spectrum stoornis, met een verslaving, met anorexia, met een beperking ... Het resultaat: de meest uiteenlopende en persoonlijke verhalen.   Sommigen vertellen een heel fictief verhaal, anderen gaan concreet aan het werk met bruikbare ideeën, sommigen zien het meteen heel groots, anderen houden het bij hun eigen leefwereld. Het is enorm leuk om al die verschillende verhalen te lezen. Ze nemen nooit meer dan één volledige bladzijde in beslag. Op de andere bladzijde staat het portret van de jongere afgebeeld. De jongeren zijn allemaal tussen de 11 en de 19 jaar. Rechts onderaan stellen ze zichzelf kort voor in een aantal regeltjes, zodat je een ide…Lees verder