Boek
Nederlands

In alles een man

Tom Wolfe (auteur)

In alles een man

Genre:
Een ambitieuze oudere zakenman in het Amerikaanse Atlanta wordt geconfronteerd met corruptie, racisme en andere problemen die het hem niet makkelijk maken aan de top.
Titel
In alles een man
Auteur
Tom Wolfe
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
A man in full
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 1999
695 p.
ISBN
90-5333-750-4 90-5333-751-2

Besprekingen

De zestigjarige onroerend-goedmagnaat Charlie Croker is bezeten door testosteron en door zijn kersverse, achtentwintigjarige vrouw Serena, maar in zijn overmoed heeft hij te veel risico's genomen en zijn rijk staat op punt van instorten. Wanneer de burgemeester van Atlanta hem voorstelt om zich als blanke ex-footballspeler ten gunste uit te spreken van de zwarte sterfootballspeler Fareek Fanon, de held van Atlanta's sloppenwijken, ziet hij zijn kans schoon. De Amerikaanse auteur (1931) schreef al zeven boeken, waarvan 'Het vreugdevuur der ijdelheden'* een wereldbestseller werd. 'In alles een man' is een waardige opvolger: met epische gedrevenheid en niet zonder ironie beschrijft Wolfe de verschillen tussen arm en rijk, tussen blank en zwart, tussen hip en niet-hip, in de late jaren negentig, en hij gebruikt daarbij als vanouds zijn sensuele, iets te woordrijke, maar meeslepende en gedreven stijl. Niet precies grote literatuur, maar klassefictie voor een zeer groot publiek. Volle blads…Lees verder

Over Tom Wolfe

Thomas (Tom) Kennerly Wolfe (Richmond (Virginia), 2 maart 1930 - Manhattan, 14 mei 2018) was een Amerikaans auteur en journalist. Het verwerven of verliezen van sociale status is een belangrijk thema in zijn journalistiek en literair werk.

Wolfe was een van de grondleggers van New Journalism, een vorm van journalistiek die een mengeling is van gebruikelijke journalistieke methoden en de literaire methoden van de Beat Generation-schrijvers. Zijn essaybundel The Kandy-Kolored Tangerine-Flake Streamline Baby uit 1965 wordt gezien als een van de eerste voorbeelden van de New Journalism. Hij schreef over Amerikaanse subculturen zoals de hippiecultuur en het gebruik van lsd in de hippiecultuur. In zijn boek The Right Stuff beschrijft hij dan weer de geschiedenis van de Amerikaanse ruimtevaart, met veel aandacht voor de piloten die door de geluidsmuur vlogen en de eerste astronauten.

In 1987 verscheen zijn roman The Bonfire of the Vanities (Het vreugd…Lees verder op Wikipedia