Strip
Nederlands

Vrienden in gevaar

Tom Bouden (scenarist), Michael Vincent (illustrator)
+1
Vrienden in gevaar
×
Vrienden in gevaar Vrienden in gevaar
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Caro, Vince, Yemi, Emma en Scott gaan naar een jaren ’80 feestje in een oud leegstand hotel. Dan valt het licht uit en gebeuren er vreemde, gevaarlijke dingen. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Vrienden in gevaar
Scenarist
Tom Bouden
Illustrator
Michael Vincent
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2023
30 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de Ketnet-reeks #LikeMe
ISBN
9789072201263 (paperback)

Besprekingen

Een spannend stripverhaal waarin Caro, Vince, Yemi, Emma en Scott naar een jaren '80 feest gaan in een oud leegstaand hotel. Ze worden bij de ingang tegengehouden door een vreemde, verwarde man die hen waarschuwt voor de komst van een monster. De bende slaat die waarschuwingen in de wind, maar Yemi is er toch niet helemaal gerust is. Dan valt het licht uit en gebeuren er vreemde, gevaarlijke dingen. Zal Yemi, samen met het meisje op de rolschaatsen, hen kunnen redden? Ballonstrip met dynamische tekeningen in heldere kleuren. Vanaf ca. 12 jaar. Het boek maakt deel uit van de serie: '#Likeme'.

Over Tom Bouden

Tom Bouden (Oostende, 1971) is een Belgisch striptekenaar. Zijn oeuvre omvat zowel stripparodieën, humoristische en/of erotische homostrips (gags en lange vervolgverhalen), literaire stripbewerkingen en commerciële mediastrips.

Biografie

In 1980 besloot Bouden striptekenaar te worden. Al snel werden de eerste pagina’s van Piet en Inge getekend. Er volgde een tiental albums, de scenario's werden meestal door vrienden geschreven. Tussen 1983 en 1988 won Bouden een stripwedstrijd voor het weekblad De Volksmacht. Hij ontwierp verschillende figuurtjes en werkte mee aan verschillende schoolkranten. In 1990 maakte hij ook enkele illustraties voor een promotieaffiche. De figuren Max en Sven speelden al vlug de hoofdrol in een eigen strip. Deze verhaaltjes werden later tot een vaste strip gebundeld voor het Belgische maandblad ZiZo. Deze strips verschenen achteraf in de albumreeks 'Flikkerzicht'. Personages uit…Lees verder op Wikipedia