Boek
Nederlands

Naar een vegan wereld : een pragmatische aanpak

Tobias Leenaert (auteur), Peter Singer (inleider)
+1
Naar een vegan wereld : een pragmatische aanpak
×
Naar een vegan wereld : een pragmatische aanpak Naar een vegan wereld : een pragmatische aanpak

Naar een vegan wereld : een pragmatische aanpak

Pleidooi voor het stimuleren van een veganistische levenswijze vanuit een pragmatisch perspectief, ondersteund door wetenschappelijke studies en praktijkvoorbeelden.
Titel
Naar een vegan wereld : een pragmatische aanpak
Auteur
Tobias Leenaert
Inleider
Peter Singer 1946-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
How to create a vegan world : a pragmatic approach
Uitgever
[Gorredijk]: Noordboek, 2022
222 p. : ill.
Aantekening
Herzien in het Nederlands in 2022 door uitgeverij Noordboek
ISBN
9789056159030 (paperback)

Besprekingen

Een pleidooi voor het stimuleren van een veganistische leefwijze vanuit een pragmatisch perspectief. Wie een al te idealistisch standpunt inneemt over veganisme, kan snel als moralistisch of als drammer worden weggezet. Aan de hand van studies en praktijkvoorbeelden laat Tobias Leenaert zien dat een pragmatische aanpak in veel gevallen effectiever is. De kunst, stelt hij, is om mensen te verleiden tot goed gedrag; goed denken volgt vaak vanzelf. Met waardevolle inzichten over (de impact van) de vegan leefstijl voor zowel beginnende als doorgewinterde activisten, ondernemers binnen en buiten de dierenbeweging, en allen die zich hard willen maken voor de veganistische zaak. ’Naar een vegan wereld’ is in een scherpe, heldere en overtuigende stijl geschreven. Deze eerste Nederlandstalige editie is bevat de laatste cijfers en feiten over de vegan beweging in Nederland en België. Voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met enkele illustraties in zwart-wit. Tobias Leenaert (Gent, 1973) is …Lees verder

Over Tobias Leenaert

Tobias Leenaert (Gent, 3 augustus 1973) is een Belgisch dierenrechtenactivist, opiniemaker, auteur en spreker.

Leenaert studeerde germanistiek aan de Universiteit Gent, waarna hij aan de slag ging als informaticaleraar. In 2000 richtte hij EVA op, de voornaamste vegetarische organisatie in Vlaanderen, die hij tot 2015 ook leidde. Hij is de bedenker van Donderdag Veggiedag.

Leenaert blogt als the vegan strategist over strategieën om een diervriendelijke samenleving te realiseren en meer mensen meer plantaardig te laten eten. In 2017 schreef hij hierover het Engelstalige boek How to create a vegan world. Verder is Leenaert medeoprichter en -directeur van het Center for Effective Vegan Advocacy en van ProVeg International. Hij geeft wereldwijd trainingen en lezingen over veganisme.

Werken

  • How to create a vegan world (2017)

Externe links