Boek
Nederlands

De Transsylvanië Express

Tjerk Noordraven (auteur), Esther Malaparte (illustrator)
+1
De Transsylvanië Express
×
De Transsylvanië Express De Transsylvanië Express
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Gragos is eindelijk ontsnapt uit het spookhuis. Samen met zijn vrienden gaat hij op zoek naar zijn ouders in Transsylvanië. Maar zodra ze in de Transsylvanië express zijn gestapt, komen ze van het ene in het andere avontuur terecht.
Onderwerp
Griezels
Titel
De Transsylvanië Express
Auteur
Tjerk Noordraven
Illustrator
Esther Malaparte
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2018
207 p. : ill.
ISBN
9789048842780 (hardback)

Besprekingen

Dragos is als oudste zoon door zijn ouders afgestaan aan graaf Dracula om vampier te worden. Zijn ouders weten echter niet, dat hun zoon daarna ontvoerd is en twee jaar opgesloten heeft gezeten in een spookhuis. Dragos is eindelijk ontsnapt en nu met zijn vrienden op weg naar zijn geboorteland Transsylvanië om erachter te komen waar zijn ouders zich bevinden. Zodra ze in de Transsylvanië express zijn gestapt, komen ze van het ene in het andere avontuur terecht. Zal Dragos zijn ouders nog terugzien? Dit boek heeft weinig diepgang, en springt steeds naar een nieuwe achtervolging. De vrienden redden zichzelf of elkaar, maar kunnen niet voorkomen dat Dragos in de gevangenis terechtkomt. Is dit de engste serie ooit? De pagina's zijn versierd met vleermuizen en ratten. Echt boeiend wordt het niet, maar voor kinderen die graag griezelen in het donker, die houden van korte zinnen en korte hoofdstukken, zal dit tweede deel uit de serie 'De engste serie ooit'* zeker aantrekkelijk zijn. Vanaf ca…Lees verder

Over Tjerk Noordraven

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nynke de Groot

Tjerk Tijmen André Noordraven (Nijmegen, 4 februari 1987) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In het openbaar draagt hij altijd een opgezette vleerhond op zijn schouder.

Biografie

Noordraven groeide op in Nijmegen. Na de middelbare school woonde hij twee jaar lang in Italië, waar hij Italiaanse letterkunde studeerde. Daarna kwam hij terug naar Nederland voor een studie Nederlandse taal en cultuur. Na zijn studie had hij tal van baantjes, tot hij in 2012 begon te werken als boekredacteur. Eerst bij een uitgeverij, maar al snel had hij een eigen bedrijf in manuscriptredactie.

In 2014 verscheen zijn eerste boek, Handboek tijdsverloop. Een jaar later verscheen zijn tweede boek Iedereen kan uitgeven.

In 2017 verscheen Het nieuwe spookhuis, het eerste boek uit de serie De engste serie ooit met hoofdpersonen Nera, Dragos, Prins Toet, Eus en de hellehond. Het nieuwe spookhuis versch…Lees verder op Wikipedia