Boek
Nederlands

De horrorhoeve

Tjerk Noordraven (auteur), Esther Malaparte (illustrator)
+1
De horrorhoeve
×
De horrorhoeve De horrorhoeve
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Gragos en zijn vrienden zijn op zoek naar de ouders van Gragos. In het schemerdonker worden ze aangevallen door vampiersoldaten. Ze schuilen in een verlaten oude hoeve. Maar is de hoeve wel verlaten?
Onderwerp
Griezels
Extra onderwerp
GRV, Griezelliteratuur, vampiers
Titel
De horrorhoeve
Auteur
Tjerk Noordraven
Illustrator
Esther Malaparte
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2018
187 p. : ill.
ISBN
9789048845170 (hardback)

Besprekingen

Derde, niet los te lezen deel van ‘De engste serie ooit’. Er is geen introductie van de personages en geen achtergrondinformatie. Het meisje Nera, Prins Toet (mummie), de Hellehond (driekoppig monster), Eus (faun) en Dragos (vampier/vleermuis) beleven spannende avonturen in Transsylvanië. Er wordt terecht gewaarschuwd dat het een bloederig verhaal is. De lezer wordt van de ene spannende situatie naar de volgende geleid en de liefhebber zal het boek niet neer kunnen leggen. Het verhaal is vooral geschikt voor kinderen die van voortdurende spanning, liters bloed, vampiers en andere enge wezens houden. De schrijver mist een beetje de subtiliteit van Paul van Loon. Technisch goed leesbaar voor de doelgroep door korte zinnen en veel dialogen, en de tekst is rechts niet uitgelijnd. Inhoudelijk is er veel bloed en geweld, wat niet voor alle kinderen geschikt is. De randen van de bladzijden zijn met steeds dezelfde zwarte illustraties versierd. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Tjerk Noordraven

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nynke de Groot

Tjerk Tijmen André Noordraven (Nijmegen, 4 februari 1987) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In het openbaar draagt hij altijd een opgezette vleerhond op zijn schouder.

Biografie

Noordraven groeide op in Nijmegen. Na de middelbare school woonde hij twee jaar lang in Italië, waar hij Italiaanse letterkunde studeerde. Daarna kwam hij terug naar Nederland voor een studie Nederlandse taal en cultuur. Na zijn studie had hij tal van baantjes, tot hij in 2012 begon te werken als boekredacteur. Eerst bij een uitgeverij, maar al snel had hij een eigen bedrijf in manuscriptredactie.

In 2014 verscheen zijn eerste boek, Handboek tijdsverloop. Een jaar later verscheen zijn tweede boek Iedereen kan uitgeven.

In 2017 verscheen Het nieuwe spookhuis, het eerste boek uit de serie De engste serie ooit met hoofdpersonen Nera, Dragos, Prins Toet, Eus en de hellehond. Het nieuwe spookhuis versch…Lees verder op Wikipedia