Boek
Nederlands

De geest van de meesterdief

Tjerk Noordraven (auteur), Laury Tinnemans (illustrator)
+1
De geest van de meesterdief
×
De geest van de meesterdief De geest van de meesterdief
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Giel mist zijn opa, die onlangs is overleden, heel erg. Hij zou graag nog eens met hem praten. Dan vindt Giel een boek waarmee je geesten op kunt roepen. Het gaat mis, er komt een geest van een meesterdief! En die wiil een gouden masker stelen. Wat nu? Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Spoken, Diefstal
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
De geest van de meesterdief
Auteur
Tjerk Noordraven
Illustrator
Laury Tinnemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2020
69 p. : ill.
ISBN
9789020677317 (hardback)

Besprekingen

Giel mist zijn opa, die onlangs is gestorven, heel erg. Op de markt vindt hij een bijzonder boek over het oproepen van geesten. Hij besluit het te kopen, omdat het het hem misschien helpt om de geest van opa op te roepen. Het verhaal krijgt een spannende wending, want bij het oproepen van opa’s geest komt er een andere geest tevoorschijn, die ook Vik heet, maar dan Vlugge Vik. Die zet Giel en broer Kas onder druk en weet daarbij in manipulatieve zin van geen ophouden. Vlugge Vik was bij leven meesterdief. Hij wil per se nog een museumstuk bemachtigen, een masker van puur goud, gemaakt in de Inca-tijd. En dat masker moeten Giel en Kas stelen, omdat geest Vik dit zelf niet meer kan. Hoe dit avontuurlijke verhaal verdergaat, zullen kinderen zelf graag ontdekken (of laten voorlezen). Het is geschreven in sprankelend Nederlands. Het papier is zo vormgegeven dat het doet denken aan perkament. Passende kleurenillustraties met een langneuzige, gemeen kijkende Vlugge Vik completeren het verhaa…Lees verder

Over Tjerk Noordraven

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nynke de Groot

Tjerk Tijmen André Noordraven (Nijmegen, 4 februari 1987) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In het openbaar draagt hij altijd een opgezette vleerhond op zijn schouder.

Biografie

Noordraven groeide op in Nijmegen. Na de middelbare school woonde hij twee jaar lang in Italië, waar hij Italiaanse letterkunde studeerde. Daarna kwam hij terug naar Nederland voor een studie Nederlandse taal en cultuur. Na zijn studie had hij tal van baantjes, tot hij in 2012 begon te werken als boekredacteur. Eerst bij een uitgeverij, maar al snel had hij een eigen bedrijf in manuscriptredactie.

In 2014 verscheen zijn eerste boek, Handboek tijdsverloop. Een jaar later verscheen zijn tweede boek Iedereen kan uitgeven.

In 2017 verscheen Het nieuwe spookhuis, het eerste boek uit de serie De engste serie ooit met hoofdpersonen Nera, Dragos, Prins Toet, Eus en de hellehond. Het nieuwe spookhuis versch…Lees verder op Wikipedia