Strip
Nederlands

Terug naar het verborgen dierenrijk

Thom Roep (scenarist), Piet Wijn (illustrator)

Terug naar het verborgen dierenrijk

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Het verborgen dierenrijk, waar sprekende dieren leven alsof het mensen zijn… Het is al weer tweeëntwintig jaar geleden dat Douwe Dabbert er was. Tot zijn grote verbazing ontmoet hij op een avond de beer Thorm, een oude bekende die gevangen wordt gehouden en als kermisattractie wordt uitgebuit. Douwe bevrijdt zijn oude vriend en belooft hem terug te brengen. Dat gaat helaas niet zonder slag of stoo
Titel
Terug naar het verborgen dierenrijk
Scenarist
Thom Roep
Illustrator
Piet Wijn
Taal
Nederlands
Uitgever
Oosterhout: Uitgeverij L, © 2021 | Andere uitgaves
53 p. : ill.
ISBN
9789088867095 (paperback)

Besprekingen

Het 22ste album over de bejaarde vriendelijke dwerg Douwe Dabbert, die zich met behulp van zijn toverknapzak uit allerlei hachelijke situaties weet te redden. Zijn avontuur speelt zich af eind achtttiende eeuw met z'n stadspoorten, bossen vol struikrovers en kastelen vol rijke edelen. Douwe redt een weggelopen 'sprekende' gedresseerde beer, uit de klauwen van wrede oplichters op de kermis en later uit de hebzuchtige tentakels van rijke kasteeledelen. Uiteindelijk keert de beer terug naar het dierenrijk, waar een wijze kikkerkoning ervoor zorgt dat alles weer op zijn pootjes terechtkomt. De virtuoze realistische tekeningen van Piet Wijn en het verhaal van Thom Roep vol geschiedkundige zaken, plus de moraal dat arm nòch rijk het recht heeft dieren te misbruiken, maken dit album geschikt voor lezers van 9 t/m 99 jaar. Oorspronkelijk verschenen in 1997. Los leesbaar naast het vorige deel, 'Het gemaskerde opperhoofd' (heruitgave, 2021)*.

Over Thom Roep

Thom Roep (Amsterdam, 10 april 1952) is een Nederlands scenarist van stripverhalen. Van 1984 tot 2013 was hij hoofdredacteur van het weekblad Donald Duck.

Biografie

Sinds augustus 1973 werkte Roep als redacteur voor het weekblad Donald Duck, waarvan hij in 1984 hoofdredacteur werd.

In 1982 begon hij samen met Co Loerakker de serie Van Nul tot Nu, een stripverhaal over de geschiedenis van Nederland, waaraan hij tot ca. 1990 werkte. De tekeningen werden door Loerakker gemaakt.

Roep is daarnaast ook de schepper van Douwe Dabbert, samen met tekenaar Piet Wijn. Hij schreef verder scenario's voor Disney-verhalen en een lang verhaal van Sjors en Sjimmie.

Sinds 2012 schrijft hij met diverse andere auteurs de tekst van de strip Nick & Simon in het weekblad Tina.

Roep maakte in juli 2013 bekend dat hij zijn functie als hoofdredacteur van Donald Duck op 8 augustus van dat jaar zou …Lees verder op Wikipedia