Strip
Nederlands

De zwarte kimono

Thom Roep (scenarist), Piet Wijn (illustrator)
+1
De zwarte kimono
×
De zwarte kimono De zwarte kimono
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
De sprookjesachtige klassieker De zwarte Kimono is het vervolg op het album Het schip van ijs en De kast met duizend deuren waarin Douwe Dabbert de drie tovenaarskinderen Domoli, Pief, en Kijfje moet terugvinden in respectievelijk Siberië, Japan en Amerika. Een avontuurlijke reis waarin de avontuurlijke dwerg met zijn toverknapzak voor grote gevaren komt te staan.
Titel
De zwarte kimono
Scenarist
Thom Roep
Illustrator
Piet Wijn
Taal
Nederlands
Uitgever
Oosterhout: Uitgeverij L, 2020 | Andere uitgaves
50 p. : ill.
ISBN
9789088866005 (paperback)

Besprekingen

Vervolgstrip op 'De kast met duizend deuren'* waarin Douwe Dabbert bij twee tovenaars logeert die drie aan hen toevertrouwde kinderen bij collega's te logeren hebben gedaan. Omdat ze hun kinderen al snel erg missen, toveren ze de tijd tien jaar verder en haalt Douwe in 'Het schip van ijs'** de eerste Domoli uit Siberie͏̈ op. In dit deel vliegt hij met hem naar Japan om Pief op te halen. Japan wordt echter gekweld door een enorme, verslindende draak. Douwe ontdekt waar die draak vandaan komt en weet met hulp van zijn toverknapzak die altijd dát bevat waar in nood behoefte aan is, de draak te temmen. Het ijsschip is in dit deel gesmolten, ze vliegen in een ballon door naar het volgende avontuur waarin Kijfje opgehaald moet worden. Afzonderlijk leesbaar, aardig sprookjesachtig fantasyverhaal. Naturalistische tekeningen, verzorgd ingekleurd, ballonteksten in leesbare kapitalen. Verscheen eerder in het tijdschrift 'Donald Duck'.

Over Thom Roep

Thom Roep (Amsterdam, 10 april 1952) is een Nederlands scenarist van stripverhalen. Van 1984 tot 2013 was hij hoofdredacteur van het weekblad Donald Duck.

Biografie

Sinds augustus 1973 werkte Roep als redacteur voor het weekblad Donald Duck, waarvan hij in 1984 hoofdredacteur werd.

In 1982 begon hij samen met Co Loerakker de serie Van Nul tot Nu, een stripverhaal over de geschiedenis van Nederland, waaraan hij tot ca. 1990 werkte. De tekeningen werden door Loerakker gemaakt.

Roep is daarnaast ook de schepper van Douwe Dabbert, samen met tekenaar Piet Wijn. Hij schreef verder scenario's voor Disney-verhalen en een lang verhaal van Sjors en Sjimmie.

Sinds 2012 schrijft hij met diverse andere auteurs de tekst van de strip Nick & Simon in het weekblad Tina.

Roep maakte in juli 2013 bekend dat hij zijn functie als hoofdredacteur van Donald Duck op 8 augustus van dat jaar zou …Lees verder op Wikipedia