Boek
Nederlands

Ik mag helemaal niks!

Thierry Robberecht (auteur), Annick Masson (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een lama spuugt, een aap mag gekke bekken trekken en een everzwijn rolt in de modder. Maar een meisje (ik-figuur) mag helemaal niks van haar ouders. Vierkant prentenboek met humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken, humor
Titel
Ik mag helemaal niks!
Auteur
Thierry Robberecht
Illustrator
Annick Masson
Taal
Nederlands
Uitgever
Namur: Mijade, 2012
[27] p. : ill.
ISBN
9782871428282 (hardback)

Besprekingen

Een luiaard mag de hele dag nietsdoen, een eekhoorn eet met zijn vingers en het everzwijn rolt in de modder. Maar de naamloze ik-figuur moet naar school, keurig eten volgens de tafelmanieren en geen vlekken maken op haar jurk. Als toppunt mag haar broertje zelfs boertjes laten, terwijl zij daarvoor een uitbrander krijgt. De tekst, in groot lettertype met enkele woorden extra groot en dik gedrukt, omvat een of twee zinnen per spread. Aan het eind een opsomming van alle ongelijkheden in de ogen van het meisje. De dieren zijn steeds volop genietend verbeeld in paginagrote, kleurrijke aquarellen met daartegenover de hoofdpersoon, geportretteerd in iets soberder gekleurde, met inkt omlijnde illustraties. Beide zijden bevatten veel grappige details. De schutbladen maken ook onderdeel uit van het verhaal: voorin kijkt de hoofdpersoon zelf in de spiegel en achterin kan de toehoorder/lezer zich ongegeneerd uitleven door zelf gekke bekken te trekken in de daar bevestigde spiegel – al is het nie…Lees verder

Over Thierry Robberecht

Thierry Robberecht (Brussel, 11 februari 1960) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Werk

Robberecht begon als striptekenaar en werkte onder meer voor Casterman. Ondertussen hij heeft ook al verschillende verhalen voor prentenboeken geschreven. In 2015 publiceerde hij de jeugdroman Memo 657.

In 2012 en 2013 schreef hij de scenario's voor twee albums in de stripreeks Lefranc, te weten De eeuwige shogun en Het geheim van Stalin.

Bekroningen

  • 2017: Prix des Incorruptibles voor Memo 657
Lees verder op Wikipedia