Boek
Nederlands

Tussen de rails : de 35 mooiste treinreizen van Europa

Sander Groen (auteur), Paul Haenen (inleider)
+1
Tussen de rails : de 35 mooiste treinreizen van Europa
×
Tussen de rails : de 35 mooiste treinreizen van Europa Tussen de rails : de 35 mooiste treinreizen van Europa

Tussen de rails : de 35 mooiste treinreizen van Europa

Reisgids over treinreizen door Europa. Met verhalen over verschillende treinreizen en praktische tips voor het plannen van een treinreis. Met zwart-witfoto's.
Titel
Tussen de rails : de 35 mooiste treinreizen van Europa
Auteur
Sander Groen
Inleider
Paul Haenen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, 2023
323 p., [16] p. platen : ill.
ISBN
9789000380794 (paperback)

Besprekingen

Een reisgids met 35 treinreizen in Europa. Met verhalen over treinreizen, zoals de slaaptrein naar de Rivièra, een reis door heel Italië en de bergspoorlijn van dictator Tito in Montenegro. Het boek is niet alleen een verzameling van reisverhalen, maar ook een inspiratiegids met informatie over de Trans-Europ-Express, spoorwegpioniers en Interrail, de mooiste treinstations, beroemdste luxetreinen en beste treinfilms. Met praktische tips voor het plannen van een treinvakantie. Persoonlijk, onderhoudend en sympathiek geschreven. Met foto’s en kaarten in zwart-wit. Sander Groen (1971) is reisjournalist sinds 2001. Hij schreef honderden reisreportages voor de Volkskrant, Trouw, National Geographic Traveler, Kampioen, Knack Weekend, De Morgen en vele andere Nederlandse, Belgische en internationale kranten en tijdschriften. Hij won diverse prijzen, waaronder de Aad Struijs Persprijs.

Over Sander Groen

Sander Groen (Amsterdam, 16 juni 1968) is een Nederlandse tennisser. Hij speelde vooral in het dubbelspel. Gedurende zijn carrière won hij één ATP-dubbeltoernooi, dat was het ATP-toernooi van Dubai in 1997. Verder won hij ook 12 challenger-toernooien en stond hij 15 maal in een finale.

Prestatietabel

Prestatietabel grand slam

Op grand slamtoernooien speelde hij in het dubbelspel.

Externe links

  • (en) Profiel van Sander Groen op de website van de ATP
  • (en) Profiel van Sander Groen op de website van de ITF
Lees verder op Wikipedia