Boek
Nederlands

Enzo, de rode wolf

Rocío Del Moral (auteur)
+1
Enzo, de rode wolf
×
Enzo, de rode wolf Enzo, de rode wolf

Enzo, de rode wolf

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een rode wolf en een schaap werken als pizzabestellers maar als de familie wolf een pizza bestelt, belandt het schaap zelf bijna op hun bord. Prentenboek met schilderingen in fraaie kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Enzo, de rode wolf
Auteur
Rocío Del Moral
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2003
[32] p. : ill.
Aantekening
Vert. uit het Italiaans
ISBN
9789058381767 (hardback)

Besprekingen

Enzo is een bijzonder wolvenjong: hij eet alleen pizza en pasta, terwijl de rest van zijn familie vlees verslindt. Bovendien heeft hij als enige een prachtige rode pels. Als Enzo groot genoeg is om zijn eigen weg te gaan, ontmoet hij Lisa, een schaapje. Ze besluiten om samen verder te trekken en alles met elkaar te delen. Als hun mondvoorraad op is, zoeken ze een baantje. Meneer Knor, eigenaar van een pizzazaak, zit tot over zijn oren in het werk. Hij besluit om de twee vrienden in dienst te nemen als pizzabezorgers. Het is een ideale baan. Op een dag bestelt de familie wolf een pizza... Lisa brengt die, maar de wolven zien haar als een lekkere hap. Enzo is er helemaal niet gerust in dat Lisa bij de wolven is.

Enzo, de rode wolf is een mooi geïllustreerd prentenboek: de borstelstreken zijn nog te zien en de kleuren en overdrijvingen in de afbeeldingen werken de verschillende stemmingen in de hand. Op sommige platen worden collage effecten gebruikt. Ook het tekstgedeelte …Lees verder
Enzo, een rood wolfje, eet alleen maar pasta; dit in tegenstelling tot de rest van zijn familie die dol is op vlees. Op een dag trekt hij met een rugzak vol spaghetti, macaroni, lasagna en tomatensaus de wijde wereld in. Hij ontmoet Lisa, een schaap; ze gaan samen verder en komen in contact met meneer Knor, eigenaar van een pizzeria. Enzo en Lisa worden zijn pizzabestellers. Als Lisa een pizza gaat brengen bij de familie Wolf, belandt ze zelf op het pizzabord. Gelukkig komt Enzo op tijd om hulp te bieden. Niet altijd in verhouding uitgevoerde,enigszins gestileerde, grappige, soms een beetje enge paginagrote, felgekleurde schilderingen, op matglanzend papier. De blokken tekst naast de illustraties zijn gezet tegen een gele, blauwe of als het spannend wordt, zwarte achtergrond. Dialoog is cursief gezet; alle letters zijn schreefloos. Op de kaft een gekleurde tekening van Enzo op de fiets. Prentenboek in oblong formaat voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.