Strip
Nederlands

Het gesticht van Krijs

Rob Van Bavel (scenarist), Romano Molenaar (illustrator)
Storm is vergiftigd en terwijl de zwarte tortu door zijn bloed raast leert hij een groep jongens kennen, die tegen hun zin zitten opgesloten in het gesticht van Krijs. Storm belooft hen te bevrijden, maar wanneer hij bijkomt uit zijn delirium ziet de wereld er heel anders uit.
Extra onderwerp
SCI, Strips ; Nederland
Titel
Het gesticht van Krijs
Scenarist
Rob Van Bavel
Illustrator
Romano Molenaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Oosterhout: Uitgeverij L, © 2018
46 p. : ill.
ISBN
9789088864186 (paperback)

Besprekingen

Wie dit nieuwste avontuur van Storm, zijn kordate metgezellin Roodhaar en de rode prins Nomad begint te lezen, zou heel even kunnen denken dat het scenario door Arleston geschreven is. Maar dat is niet zo; net als bij eerdere delen is het van Rob van Bavel, de hoofdredacteur van het stripblad Eppo waar dit verhaal in voorgepubliceerd werd. Bovendien heeft het alle trekken die inherent zijn aan de latere Storm-verhalen. Er gebeurt iets, waarna de drie in actie moeten komen. In dit geval wordt Storm vergiftigd, komt in een gesticht terecht en wordt gemanipuleerd door medepatiënten om een tand van een monster te gaan zoeken. De drie monsteren aan op een schip en krijgen met allerlei tegenslag te kampen. Zie de voorplaat waarin zij als lokaas voor het monster fungeren. Maar uiteindelijk komt alles toch weer goed en zijn ze weer klaar voor een volgend avontuur. Binnen de serie een gemiddeld verhaal met hier en daar wat minder logische zaken. Het fraaie tekenwerk van Romano Molenaar krijgt …Lees verder

Over Rob Van Bavel

Rob van Bavel (1966) is uitgever en oprichter van uitgeverij Don Lawrence Collection en tevens hoofdredacteur van het stripblad Eppo. Daarnaast schrijft hij scenario’s voor onder andere de reeksen Storm, Roodhaar en Haas en vertaalde hij de klassieke strips van Don Lawrence zoals Trigië en Karl the Viking naar het Nederlands. Naast zijn werkzaamheden voor de uitgeverij is hij vanaf 2011 voorzitter van Stichting Strips in Beeld, de organisatie achter Stripfestival Breda en het NK Striptekenen.

Bibliografie

  • Don Lawrence -the collection- 12 delen (1989-2001)
  • Babeteam (1996)
  1. De zaak Lodepijp
  2. In hogere sferen
  • Junior (1997-1998 )
  • Pas 70 (1998)
  • Coentje (2001-2002)
  • Bob Pompe (2001-2003)
  • Beer en Hugo (2004-2007)
  • Mooie Keetje (2005-2008)
  • Haas (2009-heden)
  1. De weg terug (2009)
  2. Blind vertrouwen (2010)
  3. Lees verder op Wikipedia

Suggesties