Boek
Nederlands

Het zwaard van Dinges

Reggie Naus (auteur), Kees De Boer (illustrator)
+1
Het zwaard van Dinges
×
Het zwaard van Dinges Het zwaard van Dinges
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Trubbel de trol moet voor de Trollenraad verschijnen in het hoge noorden. Pepijn en Sanne gaan stiekem mee. Maar de Trollenraad is niet blij dat Trubbel mensbeesten heeft meegenomen. Voor straf moet hij een gevaarlijke opdracht uitvoeren. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Trollen
Extra onderwerp
verhalen, humor
Titel
Het zwaard van Dinges
Auteur
Reggie Naus
Illustrator
Kees De Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2016
133 p. : ill.
ISBN
9789021675619 (hardback)

Besprekingen

Derde deel over Trubbel de Trol*, waarin Trubbel voor de trollenraad moet verschijnen om te vertellen hoe het toegaat in het Nevelwoud. Pepijn en Sanne gaan stiekem mee. Na een gevaarlijke tocht komen ze in het hoge noorden aan, maar de trollenraad is niet blij dat Trubbel mensbeesten heeft meegenomen. Voor straf moet hij het zwaard van een boze tovenaar stelen. De eigenzinnige Trubbel brengt zijn vrienden telkens in gevaar, maar gelukkig loopt het toch steeds weer goed af. Fijn avonturenverhaal vol vaart en een lekkere dosis spanning. De grappige manier waarop de niet zo snuggere trollen redeneren, leidt tot maffe dialogen vol misverstanden. Vooral de trollenraad, een trol met drie koppen die telkens met elkaar in heerlijk chaotische discussies verzanden, is prachtig neergezet. De auteur schrijft heel toegankelijk, en de fantasiewereld die hij schept, is ook voor kinderen met nog niet zoveel leeservaring makkelijk behapbaar. Dat de verhaallijn niet altijd even sterk is, mag de pret n…Lees verder

Over Reggie Naus

Reggie Naus (Uden, 31 mei 1973) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Doordat Naus - naar eigen zeggen - als kind uren doorbracht met tekenen verwachtte iedereen dat hij tekenaar zou gaan worden. Echter, op zijn dertigste had hij nog niet besloten wat hij wilde worden. Eigenlijk wilde hij het liefste een piraat zijn, totdat hij een keer zeeziek werd op een stormachtige zee. In die tijd kocht Naus een hoop oude boeken en schreef een paar boeken over geschiedenis. Verder werkte hij voor een aantal kranten en tijdschriften. Uiteindelijk vond Naus het schrijven van verhalen zo leuk dat hij boekenschrijver is geworden.

Werk

  • De Vliegende Hollander: Biografie van een spookschip, 2005, ook verschenen als speciale Efteling uitgave
  • Zwartmakerij in het Land van Ravenstein: De geschiedenis van Jacobus van der Schlossen, 2006
  • Verhalen uit het Maasla…Lees verder op Wikipedia

Suggesties