Strip
Nederlands

De Rookburgh rookies

Peter Van Gucht (scenarist), Willy Vandersteen (naar het werk van), Luc Morjaeu (illustrator)
+1
De Rookburgh rookies
×
De Rookburgh rookies De Rookburgh rookies
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
In het Rookburgh uit het verleden maakt An Traciet dikke winsten door vuil opgewekte stroom te verkopen. Suske en Wiske komen hier samen met een kinderbende tegen in opstand. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De Rookburgh rookies
Scenarist
Peter Van Gucht
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Illustrator
Luc Morjaeu
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2023
[46] p. : ill.
ISBN
9789002276385 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Een avontuurlijk stripverhaal over Suske en Wiske. Lambik, Sidonia, Suske en Wiske worden via de attractie Rookburgh in Phantasialand op magische wijze naar het Rookburgh uit het verleden getransporteerd. Daar krijgen ze te maken met An Traciet die voor een fortuin stroom verkoopt aan rijke inwoners van peperdure ballons. De stroom komt uit een vervuilende goorkooIcentrale. De armen leiden onder de ongezonde omstandigheden en Suske en Wiske ontmoeten een kinderbende die in opstand is gekomen tegen An Traciet. Ballonstrip met kleurentekeningen in herkenbare stijl. Vanaf ca. 9 jaar. Peter Van Gucht (Ekeren, 1963) is een zeer bekende Belgische auteur. Hij schreef vele boeken. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Suske en Wiske'.

Over Peter Van Gucht

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Otter

Peter Van Gucht (Ekeren, 19 juni 1963) is een Vlaams stripauteur, acteur en stemacteur.

Hij heeft sinds februari 2005 de leiding over het scenarioteam van Suske en Wiske, sinds 2022 van Galaxa en sinds 2023 van De Rode Ridder.

Biografie

Van Gucht volgde de opleiding Animatiefilm in het HRITCS te Brussel.

Stemacteur

Hij heeft vele reclamespots ingesproken. Hiernaast is hij ook stemacteur in vele tekenfilms, zoals Disneys Dinosaur, Atlantis: De Verzonken Stad, Ice Age (overgekocht door Disney), Finding Nemo, Brother Bear en Alice in Wonderland. Van Gucht doet in de Nederlandse en Vlaamse versie van Toy Story 3 en Toy Story 4 de stem van Hamm. Ook was hij Hamm in de Pixar-shorts Partysaurus Rex, Hawaiian Vacation, Small Fry, Forky Asks a Question en in de Disney Infinity-videospellen. Van Gucht s…Lees verder op Wikipedia