Boek
Nederlands

Sem zonder speentje

Pauline Oud (auteur)

Sem zonder speentje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Het babybroertje van Sem moet steeds huilen. Sem probeert van alles om hem te troosten: hij deelt zijn speelgoed, maakt een tekening voor hem, maar niets helpt. Dan krijgt Sem een geweldig idee. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Troosten, Fopspenen
Titel
Sem zonder speentje
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, © 2018
[22] p. : ill.
ISBN
9789044833478 (hardback)

Besprekingen

Vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken waarin Sem zijn babybroertje keer op keer probeert te troosten als hij huilt. Sem deelt zijn speelgoed, maakt een tekening voor hem, maar niets helpt. En dan… vindt Sem de oplossing. Er is iets wat hij niet meer nodig heeft en zijn broertje wel! Grappig verhaaltje dat peuters kan helpen hun speentje vaarwel te zeggen. Ook leert het de nog op zichzelf georiënteerde peuter wat het is om een ander te helpen. De eenvoudige, dik zwart omlijnde illustraties passen bij een jonge doelgroep. De spanning wordt mooi opgevoerd door een spread waarin Sem zijn briljante idee krijgt. Je ziet alle dingen liggen die zijn broertje heeft afgedankt, Sem houdt zijn speentje vast en er staat: ‘Hé… Misschien…?’. Zo wordt de luisterende peuter uitgedaagd zelf met Sem mee te denken. Eerder verscheen o.a. ‘Sem op het potje’*. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Pauline Oud

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia