Boek
Nederlands

Superdolfje

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
Superdolfje
×
Superdolfje Superdolfje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De nieuwe klasgenoot van Dolfje en Noura, Gregor, wordt door iedereen bewonderd. Dolfje en Noura mogen niet bij zijn groepje omdat ze 'anders' zijn. Weet hij dat ze weerwolven zijn?
Onderwerp
Weerwolven
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Superdolfje
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2011
133 p. : ill.
ISBN
9789025858377 (hardback)

Besprekingen

Er komt een nieuwe jongen bij Dolfje en Noura in de klas. Hij heet Gregor, is groot, heeft een gele haardos en stralende tanden. Bovendien lijkt het wel of hij een gloed om zich heen heeft. Gregor wordt al snel de lieveling van de hele klas, ook van meester Frans. Op den duur bepaalt Gregor zelfs wat ze tijdens de les gaan doen. Alle kinderen vinden dat natuurlijk geweldig, maar Dolfje en Noura zijn niet opgezet met Gregor. Gregor vindt hen namelijk ‘anders’ en daar houdt hij niet van. Dolfje en Noura schrikken ervan. Zou Gregor weten dat ze bij volle maan in weerwolven veranderen? Superdolfje gaat op onderzoek uit en komt tot de verrassende conclusie dat Gregor zelf een weerwolf is. Alleen verbiedt zijn vader hem om ’s nachts op uitstap te gaan, want ook hij vindt anders zijn verkeerd.
Net als in de andere boeken van de reeks ‘Dolfje Weerwolfje’ draagt Paul Van Loon ook hier waarden uit als verdraagzaamheid en anders mogen zijn. De boodschap ligt er trouwens vingerdik op…Lees verder
In de donkere werkruimte van de recensent ligt een stevig, nieuw leesboek op de werktafel – het geeft een zacht licht af. Dat licht is afkomstig van de volle maan op de voorkaft. Vanuit de binnenzijde van het boek klinkt een zacht snikken en een zacht gehuil… Plotseling zweeft er een kleine superheld door de lucht – een weerwolfje als Batmangelijkende superheld, op zoek naar de plek waar dat zachte gehuil en dat verdrietige kermen vandaan komt. In zijn luchtspoor een Catwomanachtig weerwolfje. Waarom was nieuwe klasgenoot Gregor toch zo star in zijn gedrag? Wat had hij eigenlijk te verbergen? Waarom werden Dolfje en Noura steeds buitengesloten? Waarom waren hun klasgenoten opeens allemaal op de hand van de blondgehelmde nieuweling Gregor, met zijn witte tandpastaglimlach? Daar gaat dit vlot vertelde boek over, dat een verrassend einde heeft. Zoals elk deel van Dolfje Weerwolfje is ook dit spannend, overwint verdraagzaamheid en het goede, hebben dromen voorspellende waarde en kan er ze…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlandse kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij …Lees verder op Wikipedia

Suggesties