Boek
Nederlands

Wat eten we vanavond?

Pascal Brissy (auteur), Annick Masson (illustrator)
+1
Wat eten we vanavond?
×
Wat eten we vanavond? Wat eten we vanavond?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De stoere wolven Raymond en Marcel hebben honger, maar er is bijna niets meer in huis. Dan staat er plotseling een klein, schattig lammetje voor de deur. Prentenboek met lijntekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Diergedrag, Vriendschap
Titel
Wat eten we vanavond?
Auteur
Pascal Brissy
Illustrator
Annick Masson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Devine qui vient dîner?
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789044825596 (hardback)

Besprekingen

De stoere wolven Raymond en Marcel hebben honger, maar er is bijna niets meer in huis. Dan staat er plotseling een klein, schattig lammetje voor de deur... Zou dat hun avondeten zijn? Maar als ze ontdekken dat ze misschien familie is, zet dat hun plannen op zijn kop. Full colour prentenboek met humoristische, dynamische cartoonachtige lijntekeningen en aquarel in zachte kleuren. Per pagina een of twee illustraties of per twee pagina's een spread met weinig tekst die aansluit bij de illustratie. Het taalgebruik lijkt onbeholpen en de grappen komen gemaakt over. De inhoud is wellicht te verontrustend voor jonge lezers, en de ironie van het verhaal ontgaat hen. De uitgave lijkt op twee gedachten te hinken. Voorlezende volwassenen zullen de tekst wat moeten aanpassen om het verhaal vlot te laten lopen. Pluspunt: dit boek gaat aan de haal met het concept grote boze wolf, en laat het schattige lammetje uiteindelijk in harmonie met de boosdoener leven. Vanaf ca. 5 jaar.

Wat eten we vanavond?

Twee wolven vinden nog een laatste restje eten, een maïskolf. Terwijl ze deze in de haard roosteren wordt er op de deur geklopt. Een verdwaald, snoezig lammetje kwam op de geur af. Terwijl de wolven bedisselen hoe ze het lammetje culinair zullen prepareren, eet het lammetje hun laatste maïs op. Ze is zó blij met de gastvrijheid dat ze er blijft overnachten. De volgende morgen verrast het lammetje Wolfientje hen met vegetarische hapjes. De wolven zoeken een gelegenheid om haar te pakken, maar Wolfientje dartelt enthousiast met hen het bos in. Haar vriendelijkheid overvalt hen en ze beslissen om haar met rust te laten. Het is opeens stil in huis zonder haar. En tot hun verrassing staat Wolfientje met een mand paddenstoelen voor de deur.

Een plezierig optimistisch verhaal, goed verteld, dat met veel expressie en schwung is geïllustreerd. De emoties en de spanning bij de wolven komen sterk tot uiting in de tekeningen; de zachte kleuren versterken de intimiteit tussen de pers…Lees verder