Blad­muziek
Nederlands

Spoedcursus rockgitaar : rockheld in recordtijd

Owen Edwards (auteur)
+1
Spoedcursus rockgitaar : rockheld in recordtijd
×
Spoedcursus rockgitaar : rockheld in recordtijd Spoedcursus rockgitaar : rockheld in recordtijd

Spoedcursus rockgitaar : rockheld in recordtijd

Owen Edwards (auteur)
Genre:
Heeft u altijd al rockgitaar willen leren spelen, maar geen geduld voor eindeloze, saaie oefeningen? Dan is dit het perfecte boek voor u: u leert al in 6 weken riffen, soleren en rocken als een echte rocker. Deze spoedcursus leert u essentiële trucjes die rockgitaristen normaal gesproken pas na jaren beheersen en stoomt u als beginner in recordtijd klaar voor het podium.
Extra onderwerp
Gitaar spelen, gitaren
Titel
Spoedcursus rockgitaar : rockheld in recordtijd
Auteur
Owen Edwards
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
From zero to rock hero
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2011
192 p. : ill. + 1 cd
Aantekening
Bezetting: rockgitaar Met akkoordsymbolen en tabulatuur
ISBN
9789048302710 (hardback)

Besprekingen

‘Word rockheld in recordtijd’ schreeuwt de cover Spoedcursus rockgitaar van Owen Edwards. Edwards weet waarover hij praat: hij is docent gitaar, redacteur van het gitaartijdschrift All Out Guitar en heeft zelf als sessiegitarist gespeeld met leden van rockbands als Deep Purple, Black Sabbath en Jamiroquai. Edwards meent ook duidelijk wat hij belooft: als je de lessen in het boek ter harte neemt, word je een mum van tijd een uitstekende rockgitarist.
Waarin zit het geheim van Edwards’ methode? Hij gaat recht op zijn doel af. Je verspilt geen tijd aan saaie, eindeloze oefeningen en belegen beginnersdeuntjes, maar leert onmiddellijk riffen en soleren als een echte rocker. Ook handig is dat je alle oefeningen op de bijbehorende cd kunt beluisteren. Voor je werkelijk begint te oefenen krijg je uitleg over de nodige uitrusting: waarop moet je letten als je een gitaar, versterker, snaren en plectrums koopt, hoe je een gitaar moet vasthouden, en bovendi…Lees verder
In zes weken een rockgitarist worden: Owen Edwards, zelf rockgitarist en docent, pretendeert van wel. In deze cursus begeleidt hij de beginnende rockgitarist stap-voor-stap door het proces. Wel eist hij van de cursist discipline: elke dag oefenen volgens een vast schema. De oefenstof is per dag uitgewerkt. Edwards spreekt de cursist aan in de ‘jij’-vorm en behandelt alleen de zaken die voor een rocker van nut zijn. Geen stof die voor de klassieke gitarist van belang is en niet meer theorie dan nodig is. Het boek staat vol met voorbeelden in drie verschillende muzieknotaties. Alle bijna honderd oefeningen staan op een bijgeleverde cd. De liefde voor de rockmuziek blijkt uit de toelichtingen op de muziek van de grote gitaristen uit de rockwereld. Hij levert vereenvoudigde variaties op de grootste hits, zodat de cursist snel kan meespelen met zijn favoriete muziek. Het boek bevat een uitgebreide lijst met internetsites en een index.