Boek
Nederlands

Beren en panda's

Michael Bright (auteur)
+1
Beren en panda's
×
Beren en panda's Beren en panda's

Beren en panda's

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In korte hoofdstukken met veel kleurenfoto's en enkele gekleurde tekeningen wordt verteld over het leven en de leefomgeving van beren en panda's. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Beren, Reuzenpanda's
Titel
Beren en panda's
Auteur
Michael Bright
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bears and pandas
Uitgever
Amsterdam: De Lantaarn, 2000
64 p. : ill.
ISBN
90-5426-023-8

Besprekingen

De reeks 'Dieren in het wild' heeft een succesvol concept: thematische blokken met korte teksten en prachtige foto's. Ze illustreren het gedrag, de levensgeschiedenis en het uiterlijk van een groep dieren en de manier waarop de mens met het dier omgaat. Voor de uitwerking wordt beroep gedaan op een specialist ter zake. Een dierengroep die hoog scoort qua aantrekkelijkheid, zijn beren en panda's. De foto's zijn fantastisch. Wat is een beer? Hoe is hij gebouwd? Hoe gedraagt hij zich? Hoe verloopt zijn levenscyclus? Waar komen ze voort? Hoe ontwikkelden ze zich doorheen de evolutie en hoe stellen ze het nu? We zien unieke foto's van een mannelijke beer die een berenjong probeert te doden en de moeder die het ter verdediging snelt, een mooie opname van twee vechtende ijsbeermannen, van op vis jagende grizzly's en een in een boom gevluchte wandelaar die door een zwarte beer verrast werd. Net als de andere delen uit deze reeks, geeft dit boek een goed algemeen overzicht over diverse berenwe…Lees verder
Dit boek gaat over beren en panda's, van de angstaanjagende grizzlybeer in Noord-Amerika tot de reuzenpanda's in het Verre Oosten. Het geeft een duidelijk beeld van het leven van deze schuwe en wilde dieren. In vijf hoofdstukken worden de aspecten van het leven van beren en panda's beschreven. Hoe ze leven, wat de verschillen zijn tussen de vele soorten en hoe ze zich in hun leefomgeving in stand houden en wat voor beren er in de prehistorie leefden. Het woordgebruik en de zinsbouw zijn afgestemd op de leeftijdsgroep vanaf ca. 10 jaar. Kleurenfoto's en gedetailleerde dwarsdoorsneden en tekeningen vullen de tekst goed aan. Het aantrekkelijk ogende boek bevat een inhoudsopgave, een woordenlijst en een register.