Strip
Nederlands

De wereld rond met de Kiekeboes. 3

Merho (auteur)
+1
De wereld rond met de Kiekeboes. 3
×
De wereld rond met de Kiekeboes. 3 De wereld rond met de Kiekeboes. 3

De wereld rond met de Kiekeboes. 3

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Naar ondertussen goede jaarlijkse gewoonte verschijnt een dubbelalbum van de Kiekeboes. De wereld rond met de Kiekeboes bevat naast een reisdossier ook de albums Havana Gilla (78) en de gerestaureerde versie van Konstantinopel in Instanboel (46).
Bevat
Konstantinopel in Istanboel (Turkije)
Havana Gilla (Cuba)
Extra onderwerp
strips
Titel
De wereld rond met de Kiekeboes. 3
Auteur
Merho
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
104 p. : ill.
ISBN
9789002273858 (paperback)

Besprekingen

De Kiekeboes zijn een doodnormaal gezin dat tegen wil en dank allerlei abnormale dingen meemaakt. Combineer dat met de typische grappige namen en allerlei actuele thema's en je hebt het recept voor een van de populairste stripreeksen van Vlaanderen. Vaak pretentieloos amusement met veel clichés, Vlaamse woorden en uitdrukkingen, grappen en (vaak nogal flauwe) woordspelingen. Realistische – soms licht karikaturale – gewassen pentekeningen. De delen zijn afzonderlijk te lezen. In deze 'subreeks' met een tweetal eerder afzonderlijk verschenen verhalen gunt Merho ons een kijkje in zijn reisdagboek. De verhalen worden voorafgegaan door een reisdossier.

Over Merho

CC BY 3.0 - Foto van/door Andrew

Merho, pseudoniem van Robert Carolus Wilhelmina (Rob) Merhottein (Antwerpen, 24 oktober 1948), is een Belgische stripauteur, die voornamelijk gekend is voor zijn strip De Kiekeboes.

Levensloop

Merho groeide op in de Seefhoek, een wijk van Antwerpen. Aanvankelijk wilde hij komiek worden, maar Merho koos dan al op jonge leeftijd om striptekenaar te worden. Daarom bezocht hij meermaals de striptekenaars Bob Mau en Pom voor advies. Merho tekende tijdens zijn middelbareschooltijd zijn eerste strips. De gagstrip Comi & Dacske verscheen vanaf 1964 in het tijdschrift De Middenstand. Een andere gagstrip, Zoz en Zef, verscheen in 1965 in het tijdschrift Jong Caritas. Vervolgens studeerde Merho toegepaste grafiek aan de Sint-Lukashogeschool in Brussel. Na zijn studies begon hij in 1970 te werken bij Studio Vandersteen waar hij ter vervanging van Eduard De Rop de strip Jerom inktte. In o…Lees verder op Wikipedia