Dvd Engels

On Golden Pond

Mark Rydell (regisseur), Ernest Thompson (scenarist)

On Golden Pond

Mark Rydell (regisseur), Ernest Thompson (scenarist)
Genre:
Het ontroerende verhaal van een verbitterde oude brombeer die opnieuw begint te leven tijdens de zomervakantie aan het 'gouden meer'. Daar krijgen hij en zijn levenslustige echtgenote hun twaalfjarige kleinzoon onder hun hoede. Door de spontaniteit van het knaapje wordt hij een ander mens. Vlot en leuk entertainment voor het hele gezin.
Onderwerp
Ouderen Ouders Ouderdom
Extra onderwerp
7,5 sterren (dvdinfo.be)
Titel
On Golden Pond / dir. by Mark Rydell ; screenplay by Ernest Thompson
Regisseur
Mark Rydell
Scenarist
Ernest Thompson
Taal
Engels
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Universal, 2005
1 dvd-video
Speelduur
ca. 105 min.
Aantekening
Breedbeeldeditie Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans en Duits Ondertiteling : Engels voor doven en slechthorenden, Nederlands, Frans, Duits, Hongaars, Tsjechisch, Pools Oorspr. uitgebracht in 1981
EAN
5050582199611

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Een drama uit 1981 van Mark Rydell met in de hoofdrollen Katharine Hepburn, Henry Fonda en Jane Fonda. Het echtpaar Ethel en Norman Thayer brengt de zomervakantie door in hun huisje aan het 'Gouden meer' in New England. Norman, een gepensioneerde professor, is een verbitterde oude man die niet lang meer te leven heeft. Wanneer dochter Chelsea komt logeren met haar nieuwe vriend en diens zoontje, komt het tussen hen tot een confrontatie. De Speelfilmencyclopedie geeft 3 sterren: 'ontroerend verhaal (...) Een subtiele ontleding van het ouder worden in drie fases (...) Vertolking is schitterend (...) Vlot en leuk entertainment voor het hele gezin. (...)' Henry Fonda en Katharine Hepburn wonnen beide een Oscar voor Beste hoofrol. De dvd bevat geen extra's.