Boek
Nederlands

De baas van Oort

Marian van Gog (auteur), Eric Bouwens (auteur)
Run, Bit, Bot en Zip gaan op zoek naar de baas van oort. Het is niet leuk in oort. Dus de baas moet weg. Maar hij is een man van staal. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
De baas van Oort
Auteur
Marian van Gog Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Uitgever
[Sint-Niklaas]: Abimo, 2015
45 p. : ill.
ISBN
9789462344204 (hardback)

Besprekingen

Een man van staal heeft de stad Oort geheel in zijn greep. Run, Bit, Bot en Zip vormen het Lezergame-team omdat ze allemaal speciale eigenschappen bezitten. Zij moeten proberen de man van staal uit te schakelen. Ze ontmoeten Wizz die hen magneten geeft die staal aantrekken en afstoten. Maar de stad wordt bewaakt door robots, Trons, die nergens bang voor zijn. De vrienden zetten de gekregen hulpmiddelen in om de man van staal te verslaan en de stad te bevrijden. Aardig eerste leesboekje met enkel eenlettergrepige woorden en zonder hoofdletters, AVI-M3. Het verhaal beslaat zeven hoofdstukjes. Achter in het boek staan acht multiplechoicevragen waarin lezers kunnen testen of ze het verhaal goed gelezen hebben. In het boek zijn meerdere, stripachtige kleurenillustraties opgenomen die goed bij de game-sfeer van het verhaal passen. Ze vullen het verhaal aan. Op de spannende omslag zien we het Lezergame-team in een strijd met de robots. Geschikt voor beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar.

Over Marian van Gog

Marian van Gog (Huizen, 16 april 1951) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en songwriter.

Biografie

Jeugd en opleiding

Marian werd geboren in Huizen. Papa had een boekbinderij waar zij als kind vaak meehielp. Lezen was op school haar favoriete vak. Ze schreef vooral graag gedichten. Toen ze naar de middelbare school ging deed ze mee aan een hoorspelwedstrijd waar zij de eerste prijs won. Hierna ging ze naar de hts waar ze chemische techniek studeerde. Na een tijdje in een laboratorium te hebben gewerkt besloot ze toch schrijfster te worden.

Carrière

In 1978 ging van Gog aan de slag als schrijfster. Ze schreef verhalen voor kranten en had haar eigen cabaretgroep waar zij verhaaltje voor schreef. Later begon ze ook met het schrijven van liedteksten voor Kinderen voor Kinderen. Een vaar haar bekends…Lees verder op Wikipedia

Suggesties