Strip
Nederlands

Monster in Zonnedorp

Marc Legendre (scenarist), Jef Nys (naar het werk van), Philippe Delzenne (auteur)
Jommeke en zijn vrienden laten zich opsluiten in de dierentuin om een mysterieus monster van dichtbij te kunnen zien. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Monster in Zonnedorp
Scenarist
Marc Legendre
Naar het werk van
Jef Nys
Auteur
Philippe Delzenne
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2023
40 p. : ill.
ISBN
9789462108691 (paperback)

Besprekingen

Deel 313 in de stripboekserie Jommeke. In de dierentuin van Zonnedorp is een monster te bezichtigen. Iedereen heeft het erover. Jommeke en zijn vrienden zijn erg nieuwsgierig, maar er zijn te veel mensen in de dierentuin, waardoor ze het monster niet krijgen te zien. Daarom laten ze zich opsluiten in de dierentuin, om na sluitingsuur het mysterieuze monster van dichtbij te kunnen bestuderen. Met humor geschreven. Ballonstrip met traditionele lijntekeningen in heldere kleuren. Geschikt voor lezers vanaf ca. 7 jaar.Philippe Delzenne (Leuven, 1957) is een zeer bekende Belgische stripauteur. Hij schreef meer dan veertig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.Jef Nys (1927-2009) was scenarioschrijver, stripauteur, filmregisseur en tekenaar. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Marc Legendre

Marc Legendre (Antwerpen, 15 april 1956) is een Vlaams striptekenaar en scenarioschrijver.

Biografie

Marc Legendre werd geboren in de Antwerpse wijk Seefhoek. Na zijn middelbare school begon hij aan de universiteit een studie Germaanse Filologie, deze studie voldeed echter niet aan zijn verwachtingen en hij besloot over te stappen op een studie Toegepaste Grafiek. Na zijn afstuderen ging hij in dienst als hoofdredacteur bij het stripblad Kuifje. Hoewel hij veel affiniteit met strips voelde, bleek deze rol achter de schermen niet de voldoening te geven die hij verwachtte.

In 1983 maakte hij, onder het pseudoniem Ikke, zijn tekendebuut in het stripblad Robbedoes, met de strip Biebel, een reeks over een opstandige jongen geschreven door Marck Meul. Na een jaar ging hij, naast de tekeningen, ook de scenario's voor zijn rekening nemen. Naast de Biebel-strip, verscheen in die beginperiode ook een spin-off-strip ron…Lees verder op Wikipedia