Boek
Nederlands

Chinese maankoekjes

Marc De Bel (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
Chinese maankoekjes
×
Chinese maankoekjes Chinese maankoekjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Oma past op Spikkel. Als oma in slaap valt, sluipt Spikkel naar de mensenkeuken, op zoek naar een lekker koekje. Maar is dat wel verstandig? AVI-E5. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
Chinese maankoekjes
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2013
68 p. : ill.
ISBN
9789059329775 (hardback)

Besprekingen

Eenvoudig, stereotiep 'kat-en-muisverhaal', het achtste deel in de serie 'Spikkel en Spekkie'*. Als oma oppast en een dutje doet, sluipt het muizenmeisje Spikkel het hol uit, de keuken in naar de geur van versgebakken koekjes. De kater Karkas is de gemene dikke tegenstander van Spikkel, en van haar vriendje Spekkie de rat en diens nichtje Peppa. Peppa komt in een muizenval terecht. Gelukkig schiet de papegaai Jing in een drakenpak de vriendjes te hulp. De vrij traditionele illustraties op elke pagina brengen het verhaal duidelijk in beeld. De Chinese maankoekjes vormen de aanleiding om aan het eind enkele weetjes over China te vermelden: grootte, inwoners, de Muur, terracottaleger, draken, kalender en feesten. De tekst is rechts niet uitgelijnd en de woordkeus is af en toe behoorlijk pittig, AVI-E5. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarri├Ęre begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties