Boek
Nederlands

Meesterkok

Maranke Rinck (auteur), Martijn van der Linden (illustrator)
Ellis en Dante doen mee aan een kookwedstrijd, maar kunnen helemaal niet koken! Gelukkig verzint Bob een fantastisch toetje. Maar wat als vlak voor de finale de popcorn op is? Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Titel
Meesterkok
Auteur
Maranke Rinck
Illustrator
Martijn van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2023 | Andere uitgaven
224 p. : ill.
ISBN
9789045127873 (hardback)

Besprekingen

Een humoristisch jeugdboek uit de ‘Bob Popcorn*’-serie. Ellis en Dante doen mee aan een kookwedstrijd. Ze moeten een nieuw toetje bedenken, maar ze kunnen helemaal niet koken! Gelukkig verzint Bob een fantastisch toetje, met popcorn natuurlijk. Maar vlak voor de finale is alle popcorn op. Wat nu? Ondeugend en met veel humor geschreven. Met grappige zwart-wit illustraties. Zelf lezen vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Maranke Rinck

Maranke Rinck (Rotterdam, 1976) is kinderboekenschrijver. Ze schrijft prentenboeken, korte verhalen, leesboeken en verhalen in opdracht van culturele instellingen en educatieve uitgeverijen.

Rinck schrijft verhalen voor kinderen tot tien jaar. In 2017 won ze een Zilveren Griffel voor Tangramkat, een prentenboek dat ze maakte met haar man, illustrator Martijn van der Linden. Hun prentenboek Knikkeruil was het Officiële Prentenboek van de Kinderboekenweek. Voor het leesboek Bob Popcorn won Maranke in 2020 het Apeldoorns Uiltje en de Kinderboekwinkelprijs 2020. De prentenboeken van Rinck zijn in vele talen vertaald.

Lees verder op Wikipedia