Makkelijk lezen
Nederlands

Samen honderd

Manon Sikkel (auteur), Elly Hees (illustrator)
Toon is bijna jarig. Maar er is niemand om het mee te vieren. Dan leest hij een bericht van Eefje. Zij wil haar verjaardag met iemand samen vieren. Maar wie is Eefje? AVI-E4. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn, Bejaarden
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Samen honderd
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Elly Hees
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015
54 p. : ill.
ISBN
9789048728350 (hardback)

Besprekingen

Toon wordt 10 jaar, maar hij heeft niet echt zin in zijn verjaardag. Z’n ouders, beiden piloot, zijn niet thuis. Dan leest hij een advertentie op internet van ene Eefje, die vraagt wie z’n verjaardag samen met haar gratis wil vieren in een hotel. Toon trekt de stoute schoenen aan en gaat er op af. Eefje is niet wie hij dacht, maar z’n verjaardagsfeest is fantastisch! Deel uit de serie 'Zoeklicht Dyslexie'*, boeken speciaal geschreven voor kinderen met leesproblemen of dyslexie in de bovenbouw. Vlot leesbaar verhaal, met voor kinderen heel herkenbare elementen; aandacht en cadeautjes willen als je jarig bent, heel oude mensen zijn een beetje eng, iemand aardig vinden en dan rood worden etc. Korte zinnen, eenvoudige woorden zonder kinderachtig te zijn, AVI-E4. Gedrukt in speciaal lettertype voor kinderen met dyslexie. Leuk en grappig verhaal voor jongens en meiden vanaf ca. 9 jaar.

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en is ze columnist van het tijdschrift Tina.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 20…Lees verder op Wikipedia

Suggesties