Boek
Nederlands

Geheim agent juf

Manon Sikkel (auteur), Katrien Holland (illustrator)
+1
Geheim agent juf
×
Geheim agent juf Geheim agent juf
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als de juf van Max ziek wordt, komt geheim agent oma als invaljuf werken. Geheim agent zijn is gevaarlijk werk, en oma wil ook weleens iets anders doen. Of is er nog een andere, geheime reden dat oma zo graag juf wil worden…? Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Geheim agent juf
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Katrien Holland
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2022
123 p. : ill.
ISBN
9789021031538 (hardback)

Besprekingen

Een spannend en grappig verhaal in de serie ‘Geheim agent oma’. Geheim agent oma komt als invaljuf werken op de school van Max. Juf Carmen is ziek en oma wil weleens iets anders doen, want elke dag geheim agent zijn is zwaar en gevaarlijk werk. Terwijl oma de kinderen computers leert hacken, ze leert abseilen en schieten met pijl en boog, ontdekt Max de echte reden waarom geheim agent oma zo graag juf wil worden...‘Geheim agent juf’ is in een speelse, prettig leesbare stijl geschreven. Met vrolijke zwart-witillustraties van Katrien Holland. Manon Sikkel (1965) is een bekende Nederlandse jeugdboekenschrijfster. Ze won drie keer de prijs van de Nederlandse Kinderjury en twee keer de Pluim van de Senaat. Van april 2019 tot april 2022 was ze de Kinderboekenambassadeur van Nederland. Voor lezers vanaf ca. 7 jaar.

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2013 won ze zowel de prijs van de Nederlandse …Lees verder op Wikipedia

Suggesties