Strip
Nederlands

Cézembre. Boek 2

Malfin (auteur)
+1
Cézembre. Boek 2
×
Cézembre. Boek 2 Cézembre. Boek 2

Cézembre. Boek 2

Genre:
Saint-Malo, augustus 1944, de Duitsers verzetten zich tegen een Amerikaanse aanval. Ze verdedigen hun posities vanuit Cézembre, een eiland dat oninneembaar lijkt. In Fort National zitten de mannen van Saint-Malo gevangen, omringd door de zee. Ze volgen de gevechten van veraf. Ewan wordt radeloos bij de gedachte dat zijn geliefde Françoise misschien is omgekomen. ?Hij besluit om naar het vastelan
Titel
Cézembre. Boek 2
Auteur
Malfin 1971-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Cézembre 2
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2021
77 p., [11] p. : ill.
Aantekening
Bevat historisch dossier
ISBN
9789463067119 (hardback)

Besprekingen

Bretagne, Saint Malo 1944. De nazi’s wankelen door de invasie. De laatste gevechten vinden plaats. Veel burgers zitten gevangen in het Fort National, maar de Duitsers op het eiland Cézembre beheersen nog de baai en doorgang naar de strategische haven Brest. Lokale jongeren hebben zich bij het verzet aangesloten, maar Françoise is ontvoerd door een collaborateur en is op Cézembre. Ewan probeert haar te bevrijden. Een wanhopige tocht volgt door moordende bombardementen. Mooi uitgevoerd dubbeldik tweede deel en slot van diyt stripverhaal. Perfect gedocumenteerd met extra pagina’s met historische informatie. Heel goed verhaal dat mooi aansluit op de realiteit van toen. Natuurlijk hard door de oorlogsscènes, maar ook goed ingevoeld. Met uitstekende tekeningen met oog voor detail van de omgeving. Kortom: een prima oorlogsstrip die goed inzicht geeft in de ellende van opgroeiende jeugd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Malfin

Nicolas Malfin (Dreux, 24 september 1971) is een Frans stripauteur.

Carrière

Op vraag van zijn ouders deed Malfin eerst een universitaire studie in fysica alvorens zijn droom om stripauteur te worden na te jagen. Zijn grootste invloed op tekengebied was Olivier Vatine (Aquablue). Het was dan ook bij uitgeverij Delcourt, waarvoor Vatine werkte, dat Malfin een stripproject voorstelde. Hij werd daar gekoppeld aan scenarist Daniel Pecqueur en hun gezamenlijke sciencefiction-stripreeks Golden City werd een succes in Frankrijk en werd ook naar het Nederlands vertaald. Voor uitgeverij Dupuis maakte hij solo de strip Cézembre, genoemd naar een fort in de haven van Saint-Malo. De strip speelt zich af in de zomer van 1944 en vertelt het verhaal van een aantal Franse jongeren die actief zijn in het verzet.

Lees verder op Wikipedia