Strip
Nederlands

Cézembre. Boek 1

Malfin (auteur)
+1
Cézembre. Boek 1
×
Cézembre. Boek 1 Cézembre. Boek 1

Cézembre. Boek 1

Genre:
Saint-Malo, augustus 1944, de oorlog woedt voort. Op de basis van het Franse eiland Cézembre probeert het Duitse leger de opmars van Amerikaanse troepen tegen te houden. Terwijl de strijd voor de bevrijding van hun stad aan de gang is, proberen de achttienjarige Ewan, en zijn vrienden Corentin, Marie en Théo zich bij het verzet aan te sluiten. Een oorlogsverhaal dat het lot van vier jongeren volg
Titel
Cézembre. Boek 1
Auteur
Malfin 1971-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Cézembre 1
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2020
71 p., [9] p. : ill.
Aantekening
Bevat historisch dossier
ISBN
9789463066716 (hardback)

Besprekingen

Bretagne, Saint Malo 1944. De nazi's wankelen door de invasie. Maar er wordt nog zwaar gevochten en de achttienjarige Ewan en zijn vrienden moeten in een tijd van Duitse represailles hun weg vinden. Kunnen ze zich aansluiten bij het verzet? Wat is de rol van de strategische forten op eilandjes voor de kust zoals Cézembre? En hoe voorkom je dat groepen burgers het slachtoffer worden? Een loodzware tijd voor opgroeiende jongeren met ook nog verraad. Mooi uitgevoerd dubbeldik eerst deel van een tweedelige stripserie. Perfect gedocumenteerd met extra pagina's met historische informatie. Heel goed verhaal dat mooi aansluit op de realiteit van toen. Natuurlijk hard door de oorlogsscènes, maar ook goed ingevoeld. Met uitstekende tekeningen met oog voor detail van de omgeving. Een prima oorlogsstrip die goed inzicht geeft in de ellende van de opgroeiende jeugd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Malfin

Nicolas Malfin (Dreux, 24 september 1971) is een Frans stripauteur.

Carrière

Op vraag van zijn ouders deed Malfin eerst een universitaire studie in fysica alvorens zijn droom om stripauteur te worden na te jagen. Zijn grootste invloed op tekengebied was Olivier Vatine (Aquablue). Het was dan ook bij uitgeverij Delcourt, waarvoor Vatine werkte, dat Malfin een stripproject voorstelde. Hij werd daar gekoppeld aan scenarist Daniel Pecqueur en hun gezamenlijke sciencefiction-stripreeks Golden City werd een succes in Frankrijk en werd ook naar het Nederlands vertaald. Voor uitgeverij Dupuis maakte hij solo de strip Cézembre, genoemd naar een fort in de haven van Saint-Malo. De strip speelt zich af in de zomer van 1944 en vertelt het verhaal van een aantal Franse jongeren die actief zijn in het verzet.