Boek
Nederlands

Muis vliegt naar de maan

Lucy Cousins (auteur)
+1
Muis vliegt naar de maan
×
Muis vliegt naar de maan Muis vliegt naar de maan

Muis vliegt naar de maan

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Muis vliegt in een raket naar de maan. Onderweg ziet ze heel veel sterren en op de maan rijdt ze rond in een buggy. Vierkant prentenboek met eenvoudige schilderingen in felle kleuren. Met pop-ups en vele beweegbare onderdelen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Ruimtevaart
Extra onderwerp
Pop-up boeken, Pop-ups, prentenboeken
Titel
Muis vliegt naar de maan
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Maisy's moon landing
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016
[14] p. : ill.
ISBN
9789025871178 (hardback)

Besprekingen

Muis gaat met een raket op weg naar de maan en ziet onderweg heel veel sterren. Op de maan rijdt ze samen met knuffel Panda in een maanbuggy rond. Op de terugweg praat ze met Kees in de controlekamer en na een lange reis landt Muis veilig in zee. De prenten zijn in de bekende stijl van Lucy Cousins opgebouwd uit egale felgekleurde vlakken met dikke contourlijnen; enkele regels tekst zijn in dikke zwarte handgeschreven letters toegevoegd. Links staat steeds een kolom met een drietal voorwerpen die op de grote tekening te vinden zijn; er staan vrij moeilijke, technische woorden tussen zoals satelliet, krater en monitor. Elke spread heeft een beweegbaar element of een pop-up: door te draaien of aan een schuifje te trekken gaat bijvoorbeeld de zon onder en komt de maan tegelijkertijd op, of schiet Muis in haar raket door de ruimte. De pagina’s bestaan uit twee lagen dun karton, waar de beweegbare delen tussen zijn verwerkt. De schuifjes zijn vrij kwetsbaar uitgevoerd in dun karton. Deel u…Lees verder

Muis vliegt naar de maan

In dit flapjesboek reist Muis in een raket naar de maan. Wat ze beleeft, lijkt heel erg op een echte maanlanding. Muis is astronaut en in een ruimtepak zweeft ze op de maan, ze verkent het terrein met een maanbuggy en in een landingscapsule landt ze veilig terug op aarde. Het thema is niet eenvoudig om in een notendop aan te brengen; de auteur schuwt ook moeilijke woorden niet. Ingewikkelde apparatuur zoals monitor, hendel, meter wordt voorgesteld met simplistische tekeningen, maar die zijn weinig verduidelijkend.

Het thema is iets te moeilijk voor een driejarige kleuter en je hebt er veel moeilijke woorden voor nodig. De maan heeft iets mystieks en een reis naar de maan kan de nieuwsgierigheid opwekken bij een kleine groep kleuters, maar ze moeten wel goed taalvaardig zijn.