Boek
Nederlands

Muis op de kermis

Lucy Cousins (auteur)
+1
Muis op de kermis
×
Muis op de kermis Muis op de kermis

Muis op de kermis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Muis en haar vrienden gaan naar de kermis. Ze gaan in de botsauto's, op het springkussen en zelfs in de achtbaan en het reuzenrad. Oblong prentenboek met eenvoudige schilderingen in felle kleuren, beweegbare flapjes en een pop-up. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Kermis
Extra onderwerp
Pop-up boeken, Pop-ups
Titel
Muis op de kermis
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Maisy's funfair
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2013
[14] p. : ill.
ISBN
9789025862411 (hardback)

Besprekingen

Oblong speel- en pop-upprentenboek over de kermis. De bij veel peuters bekende Muis en haar vriendjes (aangeklede dieren) gaan samen naar de kermis, waar ze plezier hebben in de botsauto’s, op een groot springkussen, met het ballen gooien, op een reuzenschommel, op een bijzondere glijbaan en in de achtbaan. De eenvoudig getekende, dik zwartomlijnde figuurtjes in heldere primaire en secundaire kleuren staan afgebeeld op een egaal gekleurde achtergrond. De illustraties beslaan telkens een dubbele pagina, en beginnen en eindigen aan de binnenkant van het omslag. Door aan een flapje te trekken op de rechterpagina bewegen er verschillende onderdelen op die pagina. Door het boek rechtop te zetten, en de laatste dubbele pagina links en rechts uit te klappen, ontstaat er een groot driedimensionaal beeld van de kermis met in het midden een reuzenrad dat echt kan draaien. De weinige tekst is gedrukt in grote vette quasischrijfletters. Een vrolijk boek dat uitnodigt om te bekijken, en zeker ook …Lees verder

Muis op de kermis

Muis en haar vriendjes gaan naar de kermis. Ze racen er in de botsauto’s, leven zich uit op een springkasteel, gooien ballen, gaan van de holderdebolderglijbaan en de achtbaan, en eindigen in het reuzenrad.
Opnieuw een heel mooi pop-upboek van Muis, waarin de vele flapjes de kermis tot leven laten komen. Alleen vraag ik me af of Vlaamse kleuters wel aan kermis denken bij het zien een springkasteel, een achtbaan, een schommel, en een glijbaan. En al helemaal bij de verdwenen kermisattractie waarbij je met een hamer zo hard moet slaan tot het belletje gaat rinkelen. Maar laat dat het kijkplezier niet vergallen.